Ocak ayý itibariyle yeni yeri olan Yunus Emre Mahallesindehizmet veren Nizip Adalet Sarayý'nýn resmi açýlýþý bugün gerçekleþti. Açýlýþakatýlmak üzere Nizip ilçesine gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný FatmaÞahin ile Adalet Bakaný Sadullah Ergin ve beraberindekiler, Halk Oyunlarýekibinin gösterileri ile karþýlandý.
![]()
Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý ile baþlayan açýlýþ töreniyapýlan konuþmalar ile devam etti.
Törenin açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Cumhuriyet BaþsavcýsýMehmet Günay, 2012 yýllarýnýn ilk aylarýnda Nizip Adalet Sarayý'nýn hizmetegirdiðini belirterek, 350 bin liraya mal olan Adalet Sarayý'nýn yeni yerindedaha güzel bir hizmet verecektir. Ben bu yeni yerimizin yapýlamasýnda emeðigeçen herkesi tebrik ediyorum dedi.
![]()
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ise, açýlýþýnýyapmýþ olduðumuz Adalet Sarayý Nizip ilçesine çok büyük katký saðlayacaðýnainanýyorum. Özellikle 1950 yýllarýndan bugüne kadar eski bir binanýn içerisindebodrum katýnda adalet vermeye çalýþan yargý camiasýna bundan sonra görevini engüzel þekilde yapacaðý böyle güzel ve müstesna bir binayý kazandýrmanýnmutluluðunu yaþýyoruz dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný Fatma Þahin ise, bu türgüzel binalar ve yerler kendiliðinden olmuyor. Hiç bir þey tesadüf deðildiryani bu gün açýlýþýný yaptýðýmýz bu bina kendiliðinden durmuyor. Bizler yapýyorhalkýmýzýn hizmetine sunuyoruz dedi
Þahin bu güzel binan ilçe halkýna hayýrlý olmasýný diliyor,emeði geçen herkese teþekkür ediyorum dedi.
Adalet Bakaný Sadullah Ergin'in, bu gün açýlýþýný yaptýðýmýzNizip Adalet Sarayý Bizim hizmete sunduðumuz 156 binadan bir tanesidir. Amaaçýlýþýný yaptýðýmýz 156'ýncý bina deðil, çünkü yapýp hizmete verdiðimiz amaaçýlýþýný yapamadýðýmýz çok Adalet Sarayýmýz var.
Ergin konuþmalarýný þöyle sürdürdü:
Yapýlan konuþmalarýn ardýndan Nizip Adalet Sarayý'nýn açýlýþýyapýldý.
Açýlýþýn ardýndan adalet sarayý'ný gezerek Nizip CumhuriyetBaþsavcýsý Mehmet Günay'dan Bilgi alan Bakanlar Ergin ve Þahin ileberaberindekiler, bütün katlarý gezerek inceleme yaptýlar. Gezi sýrasýndanvatandaþýn sorunlarýný dinleyen Bakan Ergin vatandaþtan gelen sorunlarý dinledi.
Açýlýþ törenine AK Parti Gaziantep Milletvekilleri MehmetSarý, Mehmet Erdoðan, Derya Bakbak, Gaziantep AK parti Ýl Baþkaný Ahmet Uzer, AdaletBakanlýðý Müsteþar yardýmcýlarý, Sefa Memerci, Mustafa Eroðlu, Gaziantep ValisiErdal Ata, Ýl Emniyet Müdürü Süleyman Oðuz, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz,Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, sivil Toplum Örgütü baþkanlarý ve çoksayýda vatandaþ katýldý. , Nizip Adalet Sarayý'nýn açýlýþýgerçekleþtirildi. Açýlýþýn ardýndan iki bakan birlikte NizipBelediyesi'ni ziyaret etti.
![]()