Nizip Meslek Yüksekokulu (MYO)tarafýndan "Özel Teþebbüs veÞirketleþme" konferansý düzenlendi. NizipMeslek Yüksek Okulu ve Nizip Ticaret Odasý tarafýndan her haftaÇarþamba günleri düzenlenen 'Eðitim Konferansý'nýn bu haftaki konusu "ÖzelTeþebbüs ve Þirketleþme" konuþmacýsý ise Nizipli iþadamý Bilal Çeker oldu. NizipTicaret Odasý Konferans salonunda düzenlenen konferansa konuþmacý olarakkatýlan Volkan Þirketler Grubu Yönetim Kurulu Baþkaný iþadamý Bilal Çeker,öðrencilik hayatýnýn çok önemli olduðunu, bu dönemin deðerini iyi bilmeleriniisteyerek, "Bu dönemim deðerini iyi bilin ve bir þeyler yapmaya, kendinizebir hedef koymaya gayret gösterin çünkü bir kiþinin bir hedefi ve kararlýlýðýolmaz ise o kiþi kesinlikle baþarý çýtasýna ulaþamaz" dedi.

Çeker, þöyle devam etti:

"Siz deðerli öðrencilere ders vermek ve eðitmek amacýnda deðilim. Tekamacým dýþ dünyayý ve dýþarýdaki ticareti sizlere anlatmak ve anlattýklarým ilesizlere bir nebzede olsa þirketleþmede nasýl bir yol kat etmek gerek onusöylemektir. Þunu söylemek isterim ki bir insanýn en rahat ettiði dönemöðrencilik yýllarýdýr. Çünkü okul hayatý bittiðinde yani elimize diplomamýzýaldýðýmýzda dýþ dünya ve ticaretle tanýþtýðýmýzda iþte o zaman hayatýn veçalýþmanýn zorluklarý baþlýyor. Ben iþ hayatý ile liseden sonra baþladým, yaniliseyi bitirip kazandýðým bölüme gitmek üzereyken bir anda kararýmý deðiþtirdimve baba mesleði olan ayakkabý imalatýna geçtim. Evin tek erkek çocuðu olarakbabam ile birlikte iþlerin baþýna geçtim. Tabi bu iþe baþladýðýmýzda bir taneplastik ayakkabý üreten makinemiz vardý, bu sýrada her geçen gün üzerimdeki yükaðýrlaþtý ve ben kendi kendime bir karar verdim üretimi sadece bir kaç il deðilde Türkiyeve Dünya'ya yaymaktý, bu düþünce ile yola çýktým ve her yere gitmeye baþladýmilk gittiðim zaman yani dýþ ticarete baþladýðým zaman numune gösterdiðimfirmalarýn bir güvensizliði vardý, tabi o aný yaþamak çok zor ama ben pesetmedim. Kararlýlýk ile büyümeyi kendime hedef edindim. Bu düþünce ile yolaçýkarak hedefimdeki þirketleþme, kurumsal çalýþma elemana yatýrým ve bilgiliinsanlarý bünyemize alma projemi hayata geçirdim. Artýk sadece birkaç il deðil Türkiye'ninbirçok iline satýþ yapan güvenilir bir firma haline geldik. Tabi bu arada firmayükseldi þirketleþmeye doðru yolunu ilerletti. Tabi durum böyle olunca bu defasabunculuk iþine oradan hiç istemediðim ama kabul etmek zorunda kaldýðým petroliþletmeciliði iþine girdik. Diðer iþlerde kurduðumuz çevre ile irtibata geçerekgelen ilk iki tanker akaryakýtý satmaya baþladýk. Baktýk ki bu petrolcülükgüzel bir þey ve bu iþi geniþleterek dýþarýdan petrol ithalatý yapmaya baþladýkve çok ciddi bir petrol ticareti yaptýk. Bu defa petrol ticaretimiz diðeriþleri geçmeye baþladý. Baþta anlattýðým gibi istemediðim bir çalýþma alanýydýama biz burada ne yaptýk, kararlýlýk ile çalýþtýk kendimize bir hedef koyduk vebu kararlýlýðýmýzýn bizi bu alanda þirketleþmeye götürmüþ oldu." Çeker,küçük bir iþletme olan plastik ayakkabý imalatçýlýðýndan, sabunculuða, oradanpetrol iþletmeciliðine ardýndan gýda satýþý yapan bir firmaya, THY, Doðuve Güneydoðu'da bulunan 13 havaalanýn lojistik iþi ve saðlýk sektörüne kadaryöneldiklerini ifade ederek, "Bu iþlerde þirketleþmeye bizi götüren tekyol doðru, dürüst, azimli, kararlý ve hedef belirleme oldu. Yani insan neyiister ise onu yapar yeter ki bir hedef ve doðru bir çizgisi olsun" dedi. Yapýlankonuþmanýn ardýndan günün anýsýna Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr.Mehmet Özaslan tarafýndan Bilal Çeker'e plaket takdim etti. Programa Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Emniyet Müdürü MustafaKantar, NizipTicaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt, Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NizipRadyo Televizyon Yönetim Kurulu Baþkaný Osman Alpaslan, NÜDER Baþkaný ÝbrahimAlakuþ, NASÝAD Baþkaný Murat Kýzýlaslan, Sivil Toplum Örgütü Baþkanlarý ve NMYOöðrencileri katýldý.