AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Gaziantep veÝlçelerine 17.9 milyon TL destek geldiðini müjdeledi. Sarý; "Aile ve SosyalPolitikalar Bakaný Fatma Þahin'in, giriþimleri sonucu Sosyal Yardýmlaþma veDayanýþmayý Teþvik Fonu'ndan aktarýlacak kaynaðýn 16 milyon 587 bin TL'si eðitimeayrýldý" dedi. Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþmayý Teþvik Fonu'ndan yapýlacakyardýmlara iliþkin yazýlý bir açýklama yapan AK Parti Gaziantep MilletvekiliMehmet Sarý, Gaziantep'te eðitim için 16 milyon 587 bin liralýk kaynak tahsisedildi. Kurul toplantýsýnda, özellikle eðitim alanýndaki sorunlarýngiderilmesi, kentin lise ve yüksek eðitim alanýndaki baþarýsýnýn artmasý için 5adet öðrenci yurdu yapýlmasýna karar verildi. "Çalýþtým ve BaþardýmProjesi" kapsamýnda Þahinbey Ýlçesi'ndeki ilköðretim okullarýnda baþarýlýolan ve ayýn öðrencisi seçilen toplam 106 yoksul öðrencinin katýlacaðý sosyaletkinlikler için 32 bin 881 lira kaynak ayrýldý. Nurdaðý ilçesine ise eðitimyardýmý olarak 54 bin 600 lira tahsis edildi. Kurul ayrýca Gaziantep'inÝslâhiye Ýlçesi KASDEP (Kýrsal Alanda Sosyal Destek Projesi) kapsamýndadesteklenen Altýn Üzüm Tarýmsal Kalkýnma Kooperatifi Süt Sýðýrcýlýðý Projesininiþletme sermayesi giderlerinde kullanýlmak üzere 449 bin 988 lira ek kaynak ayýrdý.Fon Kurulu, Gaziantep merkez, Þahinbey ve Þehitkâmil vakýflarýna Vandepreminden zarar görenlere afet yardýmý yapýlabilmesi için toplam 845 bin TLayýrdý. Kurul kararýna göre, "Nizip Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfý KýzÖðrenci Yurdu Projesi 200 kiþilik 2 milyon 500 bin TL, Þahinbey Anadolu LisesiÖðrenci Yurdu Projesi 300 kiþilik 3 milyon 500 bin TL, Þahinbey AkþemsettinAnadolu Lisesi Öðrenci Yurdu Projesi 300 kiþilik 3 milyon 500 bin TL, ÞehitkâmilMehmet Api Lisesi Öðrenci Pansiyonu Projesi 300 kiþilik 3 milyon 500 bin TL, ÞehitkâmilTaþlýca Anadolu Lisesi Öðrenci Pansiyonu Projesi 300 kiþilik 3 milyon 500 binTL" ayrýldý" diye konuþtu.AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý; "Buyatýrýmlarý Gaziantep ve Ýlçelerine kazandýran Aile ve Sosyal PolitikalarBakaný Fatma Þahin'e þahsým, Gaziantep, Nizip ve tüm Ýlçe Halký adýna teþekkürederim" diyerek sözlerini tamamladý.
![]()