''Atatürk ve Karkamýþ barajlarý yapýldýðý zaman birtakým mozaikler ortaya çýktý. Bunlar yer altýndaydý. Þimdi bu mozaikler alýndý, Gaziantep'te dünyanýn en ...
Kaynak...
''Atatürk ve Karkamýþ barajlarý yapýldýðý zaman birtakým mozaikler ortaya çýktý. Bunlar yer altýndaydý. Þimdi bu mozaikler alýndý, Gaziantep'te dünyanýn en ...
Kaynak...
Zamanýnda bir fikir beyan etmiþtim çalýþtaya da sunuldu diye biliyorum ?
Maalesef ülkemizde küçük sözler büyük aðýzlarda kýymet kazandýðý gibi büyük sözler küçük aðýzlarda kýymet kaybeder nevinden dikkate alýnmadý.
Kaymakam Bey'e mesaj olarak yazmýþtým çalýþtayda gündeme gelir dedim ama geldiyse bile netice yok.
Her okula bir aðaçlandýrma alaný tahsis edilsin ve Filanca okul Aðaçlandýrma Alaný diye Tabelalar asýlsýn. Yýllar sonra bir öðrenci iþte burayý biz aðaçlandýrdýk diyebilsin. Þimdi benim "Ömer Pekmez zamanýnda Taþbaþ'ý biz ektik" diye gururla söylediðimiz gibi.
Her yýl dikim zamaný aðaçlar ekilsin ertesi yýl bakým adý altýnda yine bu alana gidilsin kayýplar tekrar ekilsin, budam yapýlsýn, etraf temizlensin. Böylece her okul sahiplenme ile bu alana sahip çýkar hem çoçuklara aðaç sevgisi aþýlanýr dedik ama kaale alan olmadý.
Eðer dikkate alýnsa idi þimdi aðaçlar büyümüþtü bile. Kayýp yýllar; ilçemizden, bizden ve çocuklarýmýzdan çalarak gidiyor. Kabak gibi daðlarý aðaçlandýrmak için daha ne kadar beklenecek. Tutmaz diyenler taþbaþa baksýn halfetinin daðýna baksýn zamanýn idealist baþkanlarý ekmiþ ve tutmuþ þimdi neden olmasýn.
Haberde önemli bir konu var aslýnda ben bu konuda çok uzun araþtýrmalar yaptým ama hiç bir zaman söyledikleri gibi olmadý haber þu:
Aðaçlandýrma çalýþmalarýnýn yaný sýra bozuk orman alanlarýnda vatandaþlar için gelir getirici faaliyetler yürüteceklerini ifade eden Bakan Eroðlu, þunlarý söyledi:
''Bölge Müdürümüz de burada, onlara talimatým þu, aðaçlandýrýlmamýþ dað kalmayacak. Erozyon kontrol çalýþmasý da yapacaðýz. Bir de hazineye ait olup da bozuk olan orman alanlarýnda buradaki vatandaþlarýmýza birtakým gelir getirici badem olur, Siirt fýstýðý olur, ceviz olur veya diðer birtakým gelir getirici türler ekerek tamamen masrafý bize ait fakat geliri 49 yýl tamamen vatandaþýmýza ait olmak üzere bir özel aðaçlandýrma dediðimiz aðaçlandýrma baþlattýk. Nitekim, Ilýsu köyünde bunu baþlattýk. Gerçekten burasý için lokomotif olacak.''
Bu konuda çok uðraþtým ama asla olmadý sürekli bakanlýk sorun çýkardý, ve pes ettim, çýkan sorunlarýn baþýnda gelir getirecek aðaç ekmeme izin asla vermediler ben ceviz için uðraþmýþtým ama olmadý, inþallah bu haber doðrudur, çünkü Nizip ve çevresinde gerçekten aðaçlandýrýlacak çok hazine arazisi var.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
ah müslüm abiler ah..
bu konuda nizip olarak zayýfýz...
bizler neler yapabiliriz onu araþtýrmamýz lazým..
Mustafa aslýnda çok basit haberi oku, çevrede bulunan çorak daðlarý iste devletten ek ceviz aðacý 5 sene sonra ürün almaya baþlýyorsun her sene katlayarak ürün veriyor ve cevizin pazarý hazýr satamam diye bir sorun yok, ayrýca ceviz 500 sene yaþayabiliyor, ama gel gelelim devlet bürokrasisi insaný canýndan bezdiriyor.
Nizip olarak yapýlacak çok þey var aslýnda ciddi bir aðaçlandýrma seferberliði baþlatýlýrsa inanýyorum ki 1-2 sene de aðaçlanmamýþ yer kalmaz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE