Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eðitim Kültür,Gençlik ve Spor Komisyonu'ndan tartýþmalý bir þekilde geçirilen 4+4+4 eðitimsistemi hakkýnda Nizipli vatandaþlar, deðerlendirmelerde bulundular.
Kamuoyunda tartýþýlan 4+4+4 Sistemi konusunda görüþlerinialdýðýmýz Ýlçemiz sakinleri; "Vatandaþ için hava, su gibi ihtiyaç olan saðlýk,hukuk ve eðitim alanýnda yapýlan atýlýmlarýn devrim niteliði taþýdýðý görüþünde.
Nizip Ýlçe sakinleri; "Umuyoruz ki, Avrupa düzeyinde eðitimstandartlarýna kavuþuruz. Sokaklarda öðrenci olup o kadar boþ adam var ki,hepimiz bunlarý görebiliyoruz. Bu eðitim sisteminin ülkemizin yararýnaolacaðýný düþünüyorum. Ama hala kafamýzda soru iþaretleri var bunlarýnkaldýrýlmasý gerekiyor" diye konuþtu.
Muhalefetin ýsrarla engellemek istediði yeni eðitim sisteminebazý vatandaþlar ise soðuk baktýðýný söyledi. Genel olarak vatandaþlar; "Bizimzamanýmýzda eðitim 7 yaþýnda baþlýyordu. Ama o dönemlerde internet yoktu,teknoloji yoktu. Bugünün gençleri þanslý. Çocuklar, bu esnek sistem içindekendi tercihlerini yapabilecekler" diye konuþtu. 4+4+4 sisteminin, eðitimdeseviyeyi yükselteceðini belirten vatandaþlar, bu sayede öðrencilerin seçmeliders hakký olacaðýný da söylediler.
[TW_SEARCH] "4+4+4" [/TW_SEARCH]
![]()