Nizip Ýlçe Merkezinde Bulunan Ýlk ve Ortaöðretim (Lise vedengi okul ) Okullarýnýn çevresinde alýnacak tedbirlerle ilgili bir açýklamayapýldý.
Nizip Ýlçe Kaymakamlýðý'ndan yapýlan yazýlý açýklamada; Okullailiþiði olmayýp okul çevresinde toplanan þahýslarýn, okul çevresindenuzaklaþtýrýlmasý ve buna uymayanlara idari para cezasý uygulanmasý hakkýndakarar alýndýðý belirtildi.
Alýnan karar doðrultusunda; Eðitim ve Öðretimin saðlýklý vedaha huzurlu bir ortamda yürütülmesi için öðrencilerimize gelebilecek her türlütehdit ve tehlikenin engellenmesi, ********** satýcýlarýnýn asýl hedefiningençlerimiz olduðu hususu dikkate alýnmýþ olup;
Okulla iliþiði bulunmayan kiþilerin ve seyyar satýcýlarýnokul çevrelerinde men edilmesi okullarýmýzda eðitim ve öðretim görenöðrencilerimizin þiddet olaylarýna ve diðer olumsuzluklara maruz kalmasýnýnönüne geçilmesi amaçlanmaktadýr.
Yapýlan yazýlý açýklamada, alýnan karara uymayanlarhakkýnda; 5326 Sayýlý Kabahatler Kanunun 32 Maddesi gereði idari iþlemyapýlacaðý belirtildi.
![]()