Düþlerimize inceden inceye usturublu laf etmiþsiniz. Küsmüþ, darýlmýþ üstelik kapýlarý da sürmelemekle tehdit etmiþ ve hatta rivayetlere göre darabayý da çekmiþsiniz. Bütün bunlarý gurbetten öte gurbette duyunca mazinin kollarýnda kendimi buldum. Rýza Dayýmýn oðlu Hasan ile kapýnýzýn önünden geçerken -aman söz-hanek olmasýn diye- gözümü bile oynatýp kapýnýzýn aralýðýndan bakmadýðým günlere gittim. Ümitlerimi soðuk odamýn her köþesine astýðým o sessiz gecelerin loþ aydýnlýðýnda, sessizce sana türkülerimi ince kalemlerle çizdiðim resimlerle inceden inceye halimi* arzetmiþtim. Halimden anlamayan en yakýn ve uzak akrabalar ve hatta komþumuz Sarhoþ Murat bile bana -aynen senin gibi- inceden inceye laflar vurmuþtu. Depreþmiþ gençlik duygularýyla bir yola düþmüþtük. Dayý oðlu Hasan'da Manisa'ya çalýþmaya gidince ben ortada, paylaþýmsýz kalmýþtým.
Geçenlerde verilecek selamýnýz olmadýðýný kýzkardeþim Fadime ile iletmiþsiniz. Hüznümüzün bizi inceden inceye dövdüðü, ve mesela zalimlerin emeklerimizi boþa çýkartmak için bir "Hacker" gibi çalýþtýðý þu zamanlarda senden gelenleri de alýr kabul ederiz.
Biz o kapýlarý zaten hep sürgülü bildik. Aceleyle verilmiþ kararlarýn yükü omuzlarda, o kapýlar ardýnda kalanlarý inceden inceye laf vurmadan yazdýk. "Bu arabesk" yazýlarý býrak diyen Silifkeli Nazik'e inat hiç bir vakit halimizi ve halleri anlatmaktan geri durmadýk.
Genç bir delikanlý iken vefat eden Ömer'den sonra þiir yazmayý býrakan meslektaþým ve eniþtem Orhan Usta gibi yapmadým; hiç mi hiç küsmedim. Sanki yirmi yedi yýllýk bir ömrün kýyýsýnda bencileyin dolaþmýþ gibi, hergün o kapýlarýn ardýnda kalanlarý yaþamýþ gibi, sitem hakkýný kendinde görür gibi sürmeli kapýlara sürgüler çekin durun. Biz aman dostlar üzülmesinler, þu yalan diyarda baþlarýna bir hal gelmesin diye inceden inceye çýrpýnýp durduk. Hatamýzý, hata bildik. O türküde denildiði gibi:
"Bahçalarda gül vari
Var get ellerin yari
Ben sana yar olamam
Yüzüme gülme bari" der ve susarýz, vesselam.
![]()
yazý/foto:maðpak
Ýnce ince türküsünu Kubat ve Yasemin Levi güzel seslendirmiþler: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=YeHiaPS69b4"]Týklayýn![/ame]
daraba: kepenk
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kaynak...