Nizip Ticaret Odas - KOSGEB iþbirliðinde Seminer..!! 14 Temmuz 2011 Perþembe Nizip Ticaret Odasý ve KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürlüðü iþbirliðinde ...
www.nto.org.tr/lang_tr/iframe_news_detail.asp?newID...
Kaynak...
Nizip Ticaret Odas - KOSGEB iþbirliðinde Seminer..!! 14 Temmuz 2011 Perþembe Nizip Ticaret Odasý ve KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürlüðü iþbirliðinde ...
www.nto.org.tr/lang_tr/iframe_news_detail.asp?newID...
Kaynak...
· 2012 KOSGEB Giriþimcilik Desteði hakkýnda ;
- KOSGEB Destek alan sektörler nelerdir
- KOSGEB Giriþimcilik desteði þartarý
-KOSGEB Giriþimcilik desteði süreci nedir
-KOSGEBGiriþimcilik desteði ne kadardýr
-KOSGEB Hangi iþ fikirleri destek alýr
-KOSGEB Giriþimci Örnek giriþimci iþ planlarý
-Destek almýþ iþ planý örnekleri
-Baþarýlý bir iþ planý nasýl hazýrlanýr
-Giriþimcilik eðitimlerine nasýl karýlabilirim
vb KOSGEB destekleri ve desteði için
www.isplaniornekleri.com
2012 KOSGEB Giriþimcilik Desteði hakkýnda ;
- KOSGEB Destek alan sektörler nelerdir
- KOSGEB Giriþimcilik desteði þartarý
-KOSGEB Giriþimcilik desteði süreci nedir
-KOSGEBGiriþimcilik desteði ne kadardýr
-KOSGEB Hangi iþ fikirleri destek alýr
-KOSGEB Giriþimci Örnek giriþimci iþ planlarý
-Destek almýþ iþ planý örnekleri
www.isplaniornekleri.com
1.GÝRÝÞÝMCÝLÝK EÐÝTÝMÝ
a. Giriþimcilik Eðitimi Nedir? Bu eðitime katýlmak þart mýdýr?
Kendi iþini kurmak isteyen yeni giriþimcilerin kuracaklarý iþlerde baþarýlý ve istikrarlý olmalarýný hedefleyen bir eðitim programýdýr. KOSGEB Giriþimcilik Desteklerinden yararlanmak için eðitime katýlmak þarttýr.
b. Bu Eðitimi kim verir?
Eðitimi KOSGEB uzmanlarý ile KOSGEB ve ÝÞKUR un onay verdiði eðitim kuruluþlarýnda görevli uzmanlar vermektedir.
c. Eðitime kimler katýlabilir?
Eðitime kendi iþini kurmayý hedefleyen ve aþaðýdaki þartlarý taþýyan kiþiler katýlabilir.
Eðitim ÝÞKUR ve KOSGEB iþbirliðiyle gerçekleþtiriliyorsa temel olarak;
Ø ÝÞKUR’a kayýt olmanýz ve
Ø Program baþlangýcý itibariyle SSK, BAÐ-KUR veya Emekli Sandýðý’na baðlý olmamanýz gerekmektedir.
Eðitim durumu ve yaþ sýnýrý gibi katýlým kriterleri ise eðitim programýný düzenleyen kuruluþ tarafýndan belirlenmektedir.
Giriþimcilik Programýna sadece bir defa katýlabilirsiniz. Bu nedenle doðru zamanda katýldýðýnýzdan emin olmanýzý öneririz.
d. Eðitimin süresi ne kadardýr?
Eðitim toplam süresi ortalama 60 saattir. Eðitimler haftada ortalama 3 gün olarak düzenlenir. Günlük eðitim saati en fazla 5 saattir. Eðitimler genellikle 4 haftada tamamlanmaktadýr.
Eðitimin sonunda katýlýmcýlara katýlým belgesi verilmektedir. Bu belge KOSGEB giriþimcilik desteði baþvurusu için þarttýr.
e. Eðitimler nerde verilmektedir?
Eðitimler genellikle ÝÞKUR Ýlçe Müdürlükleri bünyesinde verilmektedir. Eðitime katýlmaya hak kazananlara günlük ulaþým ve yeme-içme masraflarý için 15 TL verilir.
f. Eðitime katýlmak için ne yapmalýyým?
Eðitimlere talep fazla olduðundan açýlacak eðitim programlarýný düzenli takip etmek gerekir. Bu programlar www.iskur.gov.tr sitesinden takip edilebilir. Ancak kimi zaman eðitim programlarýnýn duyurusu geç yapýldýðýndan bulunduðunuz bölgedeki ÝÞKUR ve/veya KOSGEB yetkililerine doðrudan ulaþmak daha faydalý olmaktadýr.
Eðitim programýna kayýt olmak için adaylar önce yazýlý bir sýnava tabi tutulmaktadýr. Test þeklinde uygulanan bu sýnavýn amacý adaylar giriþimciliðe uygunluklarýný tespit etmektir.
Sýnav sonucuna göre uygun bulunan adaylar mülakata davet edilmektedir.
Uzmanlar tarafýndan mülakata alýnan adaylardan uygun bulunanlarýn eðitime kaydý yapýlmaktadýr.
www.isplaniornekleri.com Dan alýntýdýr
· KOSGEB Giriþimcilik Desteði hakkýnda ;
-Destek alan sektörler nelerdir
-Giriþimcilik desteði þartarý
-Giriþimcilik desteði süreci nedir
-Giriþimcilik desteði ne kadardýr
-Hangi iþ fikirleri destek alýr
-Örnek giriþimci iþ planlarý
-Destel almýþ iþ planý örnekleri
www.isplaniornekleri.com
Deðerli ve önemli bilgiler teþekkür ederiz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE