Gökhan sana helal olsun, zevkle okudum bu araþtýrmayý.
Gökhan sana helal olsun, zevkle okudum bu araþtýrmayý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
çocukken zorlaev gezmelerine gittiðimizde haným teyzelerin bir araya gelerek yapýlan kekler,köfteler v.b. eþliðinde bol bol yanlýþ saydýn ,bu taþ buraya gelmez tekrar say
veya senýn elin iyi eþim ol veya dünden maðlup olanlarýn 25 sayý atma ve taþ kýrma hevesi ile siyah bez üzerinde beyaz ipilk ile belirtilen ,artý iþareti þeklinde ki bezin üzerinde oynanan zevkli oyundur.35 yýldýr diyebilirim hiç oynamadým özledim o günleri ,,,,, sevgi ile kalýn
heheheheh sevili arkadaþým þahap eðer bir araya gelirsek ogünlere dönüp seninle peçic oynamayý isterim.ha birde osman abi nerelerde kayýp eskiden geliyordu izmire bu aralar gözükmüyor.
kisacasi ozaman bu oyun nenelerimizin KONKEN IYMIS.![]()
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
arkadaþlar gerçekten çok zevkli ve eðlence bi o kadar da hýrslý bi oyun.bi de o taþ kýrmak yok mu süper yaaaaaa.....
Bu peçiç Nizipte hala satýlýyormu, varsa kaça satýlýyor bilen varmý.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
kardeþ atýlan taþlardan biri yan gelirse kapalý mý açýk mý sayýlýr ?
yan gelirse kapalý sayýlýr. anneannemin bana öðrettiði heyecan adrenalin dolu bir oyun) akþamlarý vakit buldukça oynuyoruz. oynayýþýný görmeniz lazým
![]()
taþ kýrarken alýnan zevk bambaþka..
Bizde fýrsat buldukça rahmetli anneannemim yaptýðý peçici hala oynarýz.
arkadaþlar bu oyun önceden tandýrýn üstünde oynanýrdý tabi ozaman tv yoktu akþam olunca oyunlar oynanýr hakkiyeler anlatýrdý büyüklerimiz fakat þimdi ne o yunlar kaldý nede hakkiye anlatan büyükler anlatan olsada dinleyeni bfulamaz
Mehmet kardeþim yakýnda bir peçiç turnuvasý düzenleyeceðiz.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Bana bir pepiç lazým diym kimse sallamiy yorum,parasýda peþin ha.![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.