Hastaneye göreve geldiðim günlerde yaþlý bir teyze geldi yanýma ve "oðlum tahlil yaptýramýyorum, saati dolmuþ ve cebimde ancak eve dönüþ param olan 1 lira var, yani yarýn geri gelme imkaným yok" dediðinde artýk birþeylerin deðiþmesi gerektiðini ve bu taþýn altýna önce benim elimi koymam gerektiðini anlamýþtým diyor, Dr.hasan ÇAÐIL ve sözlerine þöyle devam ediyor " Nizip Devlet hastanesi, Türkiye’deki tüm hastanelerden farksýzdý, iþleyemeyiþlilk, temiz olmayýþlýk ve saðlýk hizmetlerinin yetersiz oluþuyla...
Sonra bir arayýþ içerisine girdim ve gerek Saðlýk bakanlýðýna olan yakýnlýðým, gerekse gözlerindeki ýþýltýyý gördüðüm Nizip’teki yetkililer "hadi öne düþ bakalým " der gibiydiler.
Öncelikle Saðlýk bakanlýðýna gidip, Nizip Devlet Hastanesindeki tüm hizmetleri özelleþtireceðimi belirttim, onlarda þaþýrdý. Çünkü bu Türkiye’de ilk olacaktý. Birkaç ay araþtýrmalarýmýzdan sonrafikir birliðine vardýk ve Nizip Devlet Hastanesini, Türkiye’de pilot hastane olacak þekilde, önce temizlik hizmetlerini, sonra yemek hizmetlerini, sonra da saðlýk hizmetlerini aþama aþama özelleþtirdik ve ihaleyi alan kurumlara aðýr yaptýrýmlar uyguladýk. En son ihalemiz 4 yýldýzlý otelcilik hizmetiydi ki bu da Türkiye’de bir ilkdi, Nizip Devlet hastanesinde uygulanmak üzere ihale ettik. Sonradan birçok hastane bizim baþardýðýmýzý gördü ve ayný hizmet ihalelerini uyguladý. BenNizip’lilerde bu arzuyu görmeseydim ve Niziplilerin daha iyiyelayýk olduðunu düþünmeseydim, bu düzenlemeleri yapmaya belkide cesaret edemezdim. Bu köklü deðiþime giriþirken,Saðlýk Bakanlýðýndaki iyi iliþkide olduðum arkadaþlarým,Nizip’li iþadamlarý ve yetkili kiþiler, doktor ve hastanedeki diðer arkadaþlarým her zaman koordineli çalýþtýk ve bu geçiþ dönemini en az sorunla aþtýk, hepsine teþekkür ederim " diyor Uz.Çocuk Doktoru Hasan ÇAÐIL...
Bizlerde kendisine teþekkür ediyor ve O bir Nizipli yazý dizimizde müsaadelerinizle onu baþköþeye koyuyoruz.Nizip’li olmayýpta, kendisini herkesden fazla Nizip’li gören ve kimsenin ya cesaret edemediði ya da yeterli kaynak ve desteði bulamadýðý, Nizip Devlet hastanesini, bugün bölgenin en kaliteli hastaneleri arasýna soktuðu için...
Bu Nizipli olmayýpta, herpimizden fazla Nizipliolan birini,Dr.Hasan ÇAÐIL’ý tanýyalým;
1963 Diyarbakýr d.lu, Ýlk, orta ve lise eðitiminide Diyarbakýr’da alýyor, daha sonra Cerrahpaþa Týp Fakültesini kazanarak 1986 yýlýnda mezun oluyor. Nizip’e gelmeden önce Malatya, Diyarbakýr ve Muðla/Dalaman ilçesinde Pratisyen hekim olark görev yapýyor.
1998 yýlýnda ANKARA Eðitim ve Araþtýrma hastanesinden, Çocuk Saðlýðý ve Hastalýklarý dalýnda ihtisas yaparak Uzman Dr. oluyor.
2000 yýlý ortalarýna kadar Birecik ilçesinde çalýþan Sn.Dr. ayný yýl sonunda Nizip Devlet hastanesine atanýyor. 2003 yýlýnda Baþ Hekim olan Sn.Dr üstün görev baþarýsý ve aksaklýklarý anýnda tespit edip çözümler üretebilme kabiliyetinden dolayý Saðlýk Bakanlýðýnýn Saha Koordinatörlüðü Baþkanlýðýna getiriliyor. Halen bu görevi yürüten Uz.Dr.Hasan ÇAÐIL, Türkiye’deki birçok hastaneyi önce bir hasta gibi gizli gezip aksaklýklarý tespit ediyor ve emrindeki deðerli arkadaþlarýyla çözümler üretiyorlar.
Sayýn Doktor Nizipli iþadamlarýna özellikle tekrar teþekkür ederek, bundan sonrasýnýn gerek personelin, gerekse hastalarýn karþýlklý anlayýþlarýna ve aksaklýklarýn çözümü için el ele vermelerine kaldýðýný belirtiyor.
Bizde size teþekkür ederiz Hasan bey, güzel ilçemiz sizi iyiki tanýmýþ...