ben gecenlerde haberini yayýnlamýþtým sitede tedaþ personeli bile kaçak kullanýyordu
ben gecenlerde haberini yayýnlamýþtým sitede tedaþ personeli bile kaçak kullanýyordu
[QUOTE=M.ENES;107407]Geçen hafta Þanlýurfa'da þirket müdürleri toplantýsý vardý sayýn genel müdürümüz tedaþ'ýn yýllýk kayýp kaçak oranlarýný açýkladý ÝYÝ OKUYUN BUNU TV LER BAS BAS BAÐIRDI YILLIK KAÇAK 1 MÝLYAR DOLAR þimdi gidin ya bilenle yada bilmeyenle tartýþýn, bizim gibi tedaþta çalýþýp yarý bilip yarý bilmeyenle deðil.
Sonra kaçak kullananý tedaþa bildirmek ispiyonculuk olamaz bence bu bir vatandaþlýk görevidir
Dünyada 2 milyar insanýn elektrik enerjisinden yoksun bir halde yaþadýðýna dikkat çeken Öztürk, dünyada yine yýlda maliyeti 400 milyar dolara varan elektrik ve ýsýnma enerjisinin israf edildiðine iþaret etti.
Öztürk, `Elektrik hýrsýzlýðý sosyal bir kötülüktür. Her yýl elektrik enerjisi hýrsýzlarý tarafýndan milyarlarca dolar deðerindeki elektrik enerjisi çalýnmaktadýr` diyerek, elektrik hýrsýzlarýnýn dürüst müþterilere kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriðin daðýtýmýný zorlaþtýrdýðýný vurguladý.
2007 yýlý verilerine göre, Türkiye`de tüketilen elektrik enerjisi miktarýnýn 191,205 milyar kilovat/ saat, kayýp-kaçak ve tahsil edilemeyen elektrik enerjisi oranýnýn da yüzde 20.8 olduðuna bildiren Öztürk, þöyle devam etti:
`Ülkemizde, kayýp-kaçak ve tahsilatta, batý Avrupa ülkeleri seviyesini yakalamak için 26,769 milyar kilovat/saatlik iyileþtirme yapýlmasý gerekmektedir. Bu rakam fevkalade yüksek ve önemli bir deðerdir. Bunun ekonomik deðeri ise yýlda 2,998 milyar YTL`dir. Ayrýca kaçak-kaybýn yüksek olduðu yerlerde dolaylý zarar olarak elektrikli aletlerin yýpranmasý ve bozunmasý da hesaba katýlýrsa, bu rakamýn yýlda yaklaþýk 5 milyar YTL olmasý kuvvetle muhtemeldir.
Ülkemizde üretilen elektrik enerjisinin yüzde 81,1 termik santrallerden elde edilmektedir. Elektrik talebinin karþýlanmasýnda doðal gaz kaynaklý elektrik enerjisi üretimi yüzde 48,3 ile ilk sýrada yer almakta, bunu sýrasýyla yüzde 28,5 ile kömür ve yüzde 18,6 ile hidroelektrik kaynaklar takip etmektedir. Bu kadar yüksek oranda doðal gaza dayanan elektrik üretimi, doðal gazý temin ettiðimiz Rusya`da dahi söz konusu deðildir. Ülkede üretilen elektrik enerjisinin yarýsý doðal gaz çevrim santrallerinden elde ediliyor ve bu gazýn da tamamý yurt dýþýndan temin edilmektedir. Elektrik üretiminde kullanýlan doðal gaza önemli miktarda döviz ödenmektedir.`
Öztürk, `Bu yýl Ocak ayýnda Türkiye`yi etkisi altýna alan dondurucu soðuklarýn üzerine, elektriðe yapýlan yüzde 20`lik zam da eklenince doðu ve güneydoðu illerimizde kaçak elektrik kullanýmý had safhaya çýktý. Bu sahada kademeli elektrik fiyatlandýrýlmasýna geçilmesiyle enerjinin tasarruflu kullanýlmasý saðlanacak ve elektrik hýrsýzlýðý azalacaktýr` dedi.
GÜNEYÝN KAÇAK YÜKÜ HEPÝMÝZÝN SIRTINDA....
Ýsmail bey iyi hoþ söylüyorsunuz ama hükümetin þu an meclisten geçirmeye çalýþtýðý tasarýda elektrik çalmanýn cezasý hafifletiliyor yani çok önemli bir yaptýrým olan hapis cezasý kaldýrýlýyor yani cezasýný ödedin mi kurtuluyorsun bu demektirki elektrik hýrsýzlýðý suç olmaktan çýkarýlýyor, yani çalýn kardeþim diyor þimdi biz de mi çalalým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
"GÜNEYÝN KAÇAK YÜKÜ HEPÝMÝZÝN SIRTINDA...."
Sonuna kadar katýlýyorum...
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Ben bu hýrsýzlarýn asýlmasý taraftarýyým ihtiyacý olana devlet bedava vermeli.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE