Mahmut 45 dereceye kadar kýlýnabileceðini söylüyor. Yani istediðin tarafa dön kýl.
Mahmut 45 dereceye kadar kýlýnabileceðini söylüyor. Yani istediðin tarafa dön kýl.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Hoppp! Ýftira atma.Ben söylemiyorum konunun uzmanlarý söylüyor.Dikkatli okuyun.Bak orada kaynak da verilmiþ.
(Mescid-i Haram, Kâbe’nin yakýn çevresine verilen addýr. Orada Kâbe tavaf edilir. Mescid-i Haram’da namaz kýlanlar yüzlerini Kâbe’ye döndürürler. Dýþarýda olanlar da namaz kýlarken Mescid-i Haram’ýn bulunduðu tarafa yönelirler. Burada ana yönler esas alýnýr. Ebû Hureyre’nin bildirdiðine göre Allah’ýn Elçisi sallallahu aleyhi ve sellem þöyle buyurmuþtur:
“Doðu ile batý arasýnda tek bir kýble vardýr.” (Tirmizî, Salât 256, (342, 343, 344).
Fýkýh kitaplarýnda söylenen de budur. Dolayýsýyla Diyanet yetkililerinin uygulamasý doðrudur. 45 derecelik sapma namaza mani olmaz. Çünkü ana yönler arasýndaki sapma açýsý 90 derecedir.)
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
ben konuyu yeni okudum bu kadar yorum var maaþallah herkes birþeyler le gerçekleri anlatmaya çalýþmýþ ama kýmse 4 kýblenýn de hak oldugunu yazmamýþ dünya yuvarlak olduguna göre bilmeden hangi yöne durursan dur yönün nihayeti kabe ve kýbledýr ama bilerek durmak en güzelidir acýklamalarýnýz için teþekkür
Mahmut kardeþim hele þu dört kýbleyi bir say bakalým
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Yani kýble uzayda mý ben bir þey anlamadým.
Yahu dört kýble diye bir þey yok, bir tane kýble var...Dað baþýnda, yolda, yolakta, misafirlikte þayet kýble yönünü tayin edemessen o zaman bir tarafa döner namaz kýlarsýn dört kýblenin dördüde hak denmesinin sebebi bu.Yoksa kýblenin bilindiði yerde öyle dört kýblenin hepside hak deyip istediðin tarafa dönemessin.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Adam uçakta namaz kýlýyordu geçen, demek o yüzden kýldý hemde koridora seccade serip kýldý, herkes þaþkýnlýkla seyretti.
Benim bildigim 4 kible sadece kabede namaz kilarken kabenin 4 tarafindada namaza durulabiliyor..
kAlp dEdiqin Atiyor zAtEn mArifEt riTmi dEqistirEbilEndE
eskiden ustalar ev veya camii yaparken simdiki gibi teknolojiden faydalanamiyorlardi sadece ip cekiyorlardi ve duvarlari ormeye basliyorlardi.Yanilma payi normaldirr.Namaz kilarken Onemli olan niyettirrr...
kAlp dEdiqin Atiyor zAtEn mArifEt riTmi dEqistirEbilEndE
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, "Karkamýþ, Zeugma'dan sonra gerek Türkiye'nin gerekse dünyanýn ...
www.olaymedya.com/kocer-bakanliktan-karkamisa-onem-veri...
Kaynak...
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, "Karkamýþ, Zeugma'dan sonra gerek Türkiye'nin gerekse dünyanýn gündemine oturacak büyük bir tarih mirasýdýr" dedi. AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe ...
Bu konudaki tüm haberlere bakýn »![]()
Haberciniz
Kaynak...