T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Rüþvet yemeyen idealist insanlar bizim Nizipli memurlarýmýz.
Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan'ý ziyaret edenNizip Spor Kulüp Baþkaný Mehmet Karaçalý, Nizip Spor'un son durumu hakkýnda BaþkanAkdoðan'a bilgi verdi.
Nizip Spor Kulüp Baþkaný Karaçalý'nýn yaný sýra 2. BaþkanýOnur Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yýlmaz ve Teknik Direktör Þaban Yalçýn'ýnda hazýr bulunduðu nezaket ziyaretinde bir açýklama yapan Baþkan Akdoðan, Nizipsporun kendi arasýnda kategorilere ayrýlýp bu þekilde daha fazla baþarý eldeetmesi benim uzun zamandýr hayalimdi" dedi.
"Ýnanýyorum ki eðer 5 tane takým hazýrlarsanýz, Nizip Spor,5 yýl sonra dýþarýya sporcu satacak seviyeye yükselir" diye konuþan BaþkanAkdoðan, Nizip Spor'un baþarýsý arttýkça, Milletvekilleri, Kaymakamlýk,Belediye ve Emniyet Müdürlüðü olarak bizlerde elimizden gelen her þeyi yapmayahazýrýz. Yeter ki siz baþarý getirin" dedi.
Teknik Direktör Þaban Yalçýn ise Nizip'teki okullarý gezdim,Nizip Spor'a uzun yýllar fayda saðlayacak arkadaþlarýmýz, gençlerimiz olduðunugözlemledim, eðer bir kiþiyi sporla hayata kazandýrýrsak bu bizim için büyükbir mutluluk kaynaðýdýr" dedi.
Nizip Spor'un baþarýsý arttýkça kamuoyunun dikkatini dahaçok çekeceðine inandýðýný belirten 2. Baþkan Onur Ekmekçi ise; "Önemli olanNiziplilerin Nizip Spor gibi bir takýmlarý olduðunu bilmeleri ve bunuunutmamalarý" dedi.
Spor Okulu projesinin gerçekleþtirildiði zaman Nizip Sporiçin bir alt yapý oluþturulacaðýný kaydeden Nizip Spor Kulüp Baþkaný MehmetKaraçalý ise, baþarýdan baþarýya koþan Nizip Spor'un hayli iddialý olduðunuifade etti.
Yapýlan konuþmalar sonrasý Baþkan Akdoðan, Lescon markasýsahibi Nizipli iþadamý Aydýn Erbay'a, Nizip spor'a katkýlarýndan dolayý teþekküretti.
![]()
nrtmedya.com
Kýbrýs Mahallesi'ne kurulan ve yapýmý tamamlanan ToplumMerkezi, Nizip Ýlçe Halkýna hizmet vermeye baþladý.
Toplum Merkezi Kurum Müdürü Ahmet Çiçek yaptýðý açýklamada, Halkadönük olarak yapýmý tasarlanan Toplum Merkezi'nin hizmet vermeye baþladýðýnýkaydetti. Nizip'e kazandýrýlan Toplum Merkezi'nde sadece öðrencilere vekursiyerlere hizmet verilmeyeceðini vurgulayan Kurum Müdürü Ahmet Çiçek, buradan faydalanmakisteyen her vatandaþa, çok farklý alanlarda kurslar verileceðinibelirtti. Çalýþmalar kapsamýnda sadece kurslarla sýnýrlý kalmayacaklarýnýnaltýný çizen Toplum Merkezi Kurum Müdürü Ahmet Çiçek konuþmalarýný þöylesürdürdü. Sosyal ve kültürel faaliyetler de sunacaðýz. ToplumMerkezi'nde; "Ana Sýnýfý, Dikiþ Nakýþ Kursu Karate Kursu, Masa Tenisi, OkumaYazma Kursu, Ýngilizce, Arapça, Bilgisayar, Tiyatro Kurslarý da olacak. NizipEmniyet Müdürlüðü ile birlikte eþ çalýþma içinde olduðumuz; "Suça itilmiþçocuklar için, Mobilya Dekorasyon Eðitimi de bulunmaktadýr.Nizip Toplum Merkeziyapýmýnda desteklerinden dolayý AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarýve Ali Þahin, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz ve Belediye Baþkaný Hacý FevziAkdoðan baþta olmak üzere Kýbrýs Mahallesi Muhtarý Nihat Aykut'a teþekkürederim" diye konuþtu.
![]()
nrtmedya.com
Kýrsal Terminal Kooperatif Baþkaný Mehmet Kaya ve terminalþoförleri, konuyla yakýndan ilgilenen Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðanve Emniyet Müdürü Mustafa Kantar'a teþekkür ettiler.
Nizip-Gaziantep eski yol üzerinde yolcu taþýmacýlýðýyaptýklarýný belirten Kooperatif Baþkaný Mehmet Kaya, Nizip Sebze Hali arkasýtarihi Kilise taþýnmalarý ile birlikte yer deðiþtirme uygulamasýndan memnunolduklarýný söyledi.
Yeni yapýlan Kýrsal Terminalde; Þoförler için oturma yerleri,Yolcular için bekleme salonu olduðunu belirten Kooperatif Baþkaný Kaya, bundanböyle taþýmacýlýk iþi bir düzene girmiþtir. Sýrasý gelen þoför arkadaþlarýmýz,Sebze Hali Meydaný'na giderek, 15 dakikada bir Gaziantep'e hareket ediyor. 56þoför arkadaþýmýzla birlikte vatandaþlarýmýz hizmetindeyiz" dedi.
Nizip-Gaziantep eski yol arasý taþýmacýlýk fiyatýnýn 4.50 TLolduðunu belirten Araç þoförleri, fiyatlarda herhangi bir deðiþiklik olmadýðýnýbelirterek, son model araçlarla sabah 06.30 ve akþam 17.30 saatleri arasýnda hizmetverdiklerini ifade ettiler.
![]()
nrtmedya.com
"Ýlkokul mezunlarýnýn ehliyet alýp alamayacaklarý konusundabir açýklama yapan Nazar Sürücü Kursu sahibi Cabir Aslan; "3. kez durdurulup tekraruzatýlan "Sürücü Belgesi Alma Þartý Kanunu" son olarak 30 Haziran 2010tarihinde; "Ýlkokul Mezunlarý Ehliyet Almazlar" þeklinde son bulmuþtur" dedi.
Bazý vatandaþlarýn para karþýlýðýnda ehliyet alýnýyormuþþeklinde iddialarda bulunduðunu ifade eden Cabir Aslan, yasal yollarla ilkokulmezunu olan bir kiþinin ehliyet sahibi olmasýnýn þu an itibariyle olanaksýzolduðunun altýný çizdi.
Bir vatandaþýn ehliyet almasý için en az 8 Yýllýk ÝlköðretimMezunu olmasý gerektiðini vurgulayan Cabir Aslan, ayrýca hak ettiði halde sürücübelgesini almayan adaylara seslendi. Bu adaylarýmýz en kýsa zamandakurslarýmýza gelerek, sürücü belgelerini alsýnlar. Aksi takdirde yeni yýlagirmemizle birlikte gelecek olan zam ve yaþanacak zorluklarla karþýlaþabilirler" diyerek kazandýklarý halde SürücüBelgeleri'ni almayan adaylara uyarý yaptý.
![]()
nrtmedya.com
Gerçek bunlar kanka gerçek.
Cok sacma bir duzenleme ne demek ilkokul mezunlari ehliyet alamaz?
Bu resmen ayrimciliktir.....
kAlp dEdiqin Atiyor zAtEn mArifEt riTmi dEqistirEbilEndE
Gaziantep Valisi Erdal Ata'nýn baþkanlýðýnda, okulmüdürlerinin katýldýðý çalýþma toplantýsý ve ödül töreni düzenlendi.
Özel Sanko Okullarý Toplantý Salonunda yapýlan ÖdülTörenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ýl Milli Eðitim Müdürü Ekrem Serin, NizipMilli Eðitim Müdür Vekili Metin Kýlýçparlar, Nizip Halk Eðitim Merkezi MüdürüSuna Sertpolat ve Okul Müdürleri katýldý.
Bir dakikalýk saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýnýnardýndan programýn açýlýþ konuþmasýný yapan Gaziantep Ýl Milli Eðitim MüdürüEkrem Serin, Vali Erdal Ata'nýn kentte göreve baþlamasýyla birlikte, eðitimöðretimle alakalý hususlarýn ön plana çýkmaya baþladýðýný söyledi. Eðitimcamiasý olarak bu fýrsatý ve bu süreci çok iyi deðerlendirmeleri gerektiðinidile getiren Serin; "Önümüzdeki günlerde yapacaðýmýz çalýþmalarda daha gayretlidaha bilinçli bir þekilde çalýþma göstereceðimizi düþünüyorum" dedi.
Halk Eðitim Merkezleri arasýnda yapýlan deðerlendirmede; "Sosyal,kültürel, sportif ve proje alanýnda yapýlan çalýþmalar dolayýsýyla Nizip HalkEðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Gaziantep Milli Eðitim Müdürü Ekrem Serintarafýndan ödüllendirildi.
![]()
nrtmedya.com
Nizip Þoförler ve Otomobilciler Odasý Baþkaný MehmetKýlýçparlar yaptýðý açýklamada Cumhuriyet Caddesi üzerinde Çaðdaþ Ekmek Fabrikasýkarþýsýndaki Oda'ya ait 3 katlý binanýn satýþa çýkarýldýðýný belirtti.
Nizip Þoförler ve Otomobilciler Odasý'na ait binayla ilgilibütün resmi yazýþmalarýn tamamlandýðýný ifade eden Mehmet Kýlýçparlar, 3 katlýbinanýn 21 Kasým 2011 Pazartesi günü sabah 09.00 ila 10.00 saatleri arasýnda; "AçýkArttýrma Usulü" ile satýþa sunulacaðýný vurguladý.
Kýlýçparlar, Nizip Þoförler ve Otomobilciler Odasý'na ait 3katlý binayý satýn almak isteyen vatandaþlarýn belirtilen tarih ve saatteodanýn yeni binasýnda hazýr bulunmalarýný istedi.
![]()
nrtmedya.com
Her yýl olduðu gibi zeytin sezonunun açýlmasýyla birlikte satýþyapan zeytinciler, 10 metrearalýklarla tezgâh açtý. Bu bölgeden geçen vatandaþlarda yolda mola veripzeytin ihtiyaçlarýný yol kenarýndaki tezgâhlardan karþýlamaya çalýþýyor.
Zeytin sezonun baþlamasýyla birlikte hareketli günler yaþadýklarýný belirtenzeytin satýcýlarý, geçen yýl verimin çok az olduðunu ve bu nedenle her yýlyaklaþýk 3 ay kaldýklarý satýþ bölgelerinde sadece 1 ay kaldýklarýnýhatýrlattýlar.
Ancak bu yýl geçen yýllara nazaran zeytin mahsulünde bir bolluk olduðunu dilegetiren zeytin satýcýlarý, mahsulün bol olmasý doðal olarak satýþlara olumluyansýdýðýný, Nizip Halkalý zeytininin 2 TL, Nizip Cins zeytininin 3 TL MersinMut cinsi zeytinin 2 TL ve Domat zeytin çeþidinin ise 3,5 TL' ye sattýklarýnýsöylediler.
![]()
nrtmedya.com
Türkiye Muhtarlar Derneði Nizip Þube Baþkaný Dede Kýlýç, NizipKaymakamlýðý Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfý tarafýndan ihtiyaç sahibivatandaþlara daðýtýlacak olan kömürlerin þu ana kadar gelmediðini söyledi.
Gecikmenin kömür daðýtým yeri olan Manisa'nýn Somailçesindeki kömür daðýtým yerinde yaþanan sorundan kaynaklandýðýný ifade edenDede Kýlýç, þunlarý söyledi.
Soma Ýlçe yetkilileri ile yapýlan görüþmelerde, Nizip içinkömürün tren vagonlarýna yüklenmeye baþlandýðýný belirtildi. Ancak Manisa'daNizip'e doðru gelen Demiryollarýnda da bakým ve onarým çalýþmalarý olmasýdolayýsýyla tahminen daha 10 gün kadar gecikme yaþanacaktýr. Bu gecikmelerdenNizip'teki yetkililerimizin her hangi bir ihmali yoktur. Mevsimin kýþ olmasý vehavalarýn soðumasý ile beraber vatandaþlarýmýz haklý olarak kömür gecikmesikonusundaki maðduriyetlerini biz muhtarlara bildirmiþlerdir. Hatta ve hatta, "Kömürbu sene daðýtýlmayacak" þeklinde duyumlar aldýk. Bu tamamen asýlsýz olup, vatandaþlarýmýzýnbu konuda müsterih olmalarýný istiyoruz. Vatandaþlarýmýzýn 10 gün kadarbeklemelerini rica ediyoruz. Eðer isterlerse imkân bulduklarý bir yerden 10günlük ihtiyaçlarýný karþýlayabilirler. Tekrar ediyorum bu kömür daðýtýmýnýngecikmesinden tamamen Türkiye'ye kömür daðýtým yeri olan Soma Ýlçesindeki aksaklýklardankaynaklanmaktadýr" dedi.
![]()
nrtmedya.com