Ýngiliz ve Hollanda ortak yapýmý olan NSU marka motosikleti, Karkamýþ'ta yapýlan kazý çalýþmalarýna katýlan arkeolog Thomas Edward Lawrence'ýn 1917- 1918 ...
Kaynak...
Ýngiliz ve Hollanda ortak yapýmý olan NSU marka motosikleti, Karkamýþ'ta yapýlan kazý çalýþmalarýna katýlan arkeolog Thomas Edward Lawrence'ýn 1917- 1918 ...
Kaynak...
Arabistanlý Lawrence'ýn Motosikleti Müzede Sergileniyor
Bu haberi paylaþ:![]()
![]()
![]()
Birebir, Hesaplý ve Etkin Eðitim Burada!![]()
Gaziantep'teki Hasan Süzer Etnografya Müzesi'nde 'Arabistanlý Lawrence' olarak tanýnan Ýngiliz casus Thomas Edward Lawrence'ýn olduðu öne sürülen 1913 model buharlý motosiklet, ziyaretçilerin ilgi odaðý oluyor.
Gaziantep'teki Hasan Süzer Etnografya Müzesi'nde 'Arabistanlý Lawrence' olarak tanýnan Ýngiliz casus Thomas Edward Lawrence'ýn olduðu öne sürülen 1913 model buharlý motosiklet, ziyaretçilerin ilgi odaðý oluyor.
Ýngiliz ve Hollanda ortak yapýmý olan NSU marka motosikleti, Karkamýþ'ta yapýlan kazý çalýþmalarýna katýlan arkeolog Thomas Edward Lawrence'ýn 1917- 1918 yýllarý arasýnda kullandýðý belirtiliyor.
Hurda haldeki motosiklet, bir zamanlar gazyaðýyla çalýþtýrýldýktan sonra özel bölümündeki suyun ýsýnmasýyla oluþan buhar gücüyle hareket ediyordu. Motosiklet, 1986'da Gaziantep Etnografya Müzesi'nin Bodrum katýnda atýl durumda bulunmuþtu.
1914- 1918 yýllarý arasýnda Fransa'da ve Ortadoðu'da arkeolojik araþtýrmalar yapan arkeolog Thomas Edward Lawrence, 1'inci Dünya Savaþý'nda Ýngilizler tarafýndan, Araplar'ý Osmanlý Devleti'ne karþý ayaklandýrmakla görevlendirilmiþti. Lawrence, 1935'te motosiklet kazasýnda öldü. - Gaziantep
Doðan Haber Ajansý [3008626] Haber Yayýn Tarihi : 22.09.2011 10:54
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ýlginç geldi bana ilk geldiðimde ziyaret edeceðim.
Gerçekten çok ilginç. Böylesine önemli tarihsel bir kiþiliðin motosikletini görmeyi ben de isterim...
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Bir de adam motosiklet kazasýnda ölmüþ.
Su destisi... Mahvettiði halklarýn beddusý.![]()
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Aslýnda bu adam define peþindeymiþ.
Bu lawrence benim arkadasimin babasi olmasin sakin?
kAlp dEdiqin Atiyor zAtEn mArifEt riTmi dEqistirEbilEndE
Dedenin arkadaþý olabilir ancak.