2011 YýlýFýstýk Mahsulünün baþlamasý ile birlikte fýstýklarý boz olarak kýrdýrmayabaþlayan çiftçilerin, fýstýk iþleme tesislerine yönelmeleri, Nizip'te faaliyetveren Fýstýk Ýþleme Tesisleri ve Devlüp Sahalarý fýstýk sergi alanýyetiþtirmekte zorlanýyor.

Fýstýksergi alanlarýnýn yeterli gelmemesi üzerine, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðütarafýndan, Milli Eðitim Müdürlüðü'ne baðlý birçok Okul Bahçesi Okul AileBirliði kararýyla kiraya veriliyor.

Kirayaverilen okul bahçeleri bu defa öðrenciler yerine fýstýklarý kurutmayaçalýþan iþçilerle kaplanýyor. Hem Okullara, hem Ýl ve Ýlçe Milli EðitimMüdürlükleri'ne yaz aylarýnda katký saðlamaya baþladý.

Konu ileilgili açýklama yapan Nizip Milli Eðitim Þube Müdürü Metin Kýlýçparlar,her yýl fýstýk sezonun baþlamasýyla birlikte bazý Okul Bahçelerinin ihaleusulüyle fýstýk iþleme tesislerine kiraya verildiðini kaydetti. Burada eldeedilen gelirin yüzde 80 i Okul Aile Birliðine, yüzde 10'u Nizip Ýlçe MilliEðitim Müdürlüðü Kantin Payý ve diðer yüzde 10'unun ise Ýl Milli EðitimMüdürlüðü Kantin Payýna aktarýldýðýný belirten Kýlýçparlar; "Bu sayede hemelde okul bahçelerinden elde edilen gelirlerin tamamýnýn Eðitime harcanýyor.Hem üreticiler baþta olmak üzere Fýstýk Ýþleme Tesisleri sahiplerini zordurumda kalmaktan kurtarýlýyor" dedi.