Bizi
Müslüm cüðüm eskiden Nizip'te yazlýk sinemalar vardý.Aþaðýda Merkezde Yýldýz ve Özalkan yukarýda þimdiki Kýz sanaat okulunun tam karþýsýnda(herhalde Mehmet Özmen lerindi þimdiki caminin hemen altýnda birde parkýn karþýsýnda yine yazlýk sinema vardý) o zamanlar çok güzel kovboy filimler oynatýlýrdý,sen anla Gullienno Gamma ve buna benzer kovboy filimler,Türk filimlerinden Samanyolu,Ayþecik,Nuri Sesigüzelin çevirdiði karayýlan o zaman çok meþhurdu biliyorsunuz birecikli meþhur olmadan da Dayým Çavuþ Mustafanýn muavinliðini yaparmýþ,çünkü dayýmýn bir münibüsü vardý Nizip_Birecik hattýn da çalýþýrdý,Yani Korel Ertunç,Ali Ertunç'un babasý benim öz dayýmdýr.Çavuþ mustafa lakabýyla anýlýr,evleri Cumhuriyet mahallesinde nereden nereye geldik,uzun sözün kýsasý o yazlýk sinemalara ve park'a da bazý ozmanýn þöhretleri gelir konser verirdiBu ismleri nizipte gördüm,konserde Neþet ERTAÞ,Bedia AKARTÜRK,Þükran AY kadife sesli sanatçý yani þimdi sabah gazetesi yazarý Savaþ AY'ýn annesi ondan sonra Avni Dilliðil rahmetli daha niceleri,benim senin ismini sevmem 1 Dayýmýn ismi de Müslüm dü Ýskenderunda tuzculuk yapardý o zamanlar,2 müslüm diye bir arkadaþým vardý,belki hatýrlayanlar vardýr,Lokantacý Arif'i (rahmetli Hakim Mermer'lerin bir garajý vardý Karkamýþ arabalarý oradan kalkardý,hemen yanýndada dondurmacý Yüksel vardý onun yanýnda da lokantacý arif'in lokantasý) Arif'in oðlu Müslüm,Hakim Mermer,Kont Abdullah namý deðer yani Abdullah ALTINBAÞ,Yusuf BOZFIRAT,þimdi Gazantepsporun doktoru,Rahmetli Avukat Turgut POLAT,Aydýn ERBAY,Necip DENÝZ,kimi sayayýmki Kirik Ali yani þimdi Eczacý Ali soy ismini unuttum,hatta 3 dönemmi bilmiyorum Nizip Belediye Baþkanlýðýný yapan Coþkun bunlar hatýrladýklarým neyse,bir gece sinemaya gideceðiz yazlýk özalkana güzel bir film oynuyor dediler,müslümün de senin gibi bir motoru vardý eski csk mý ne haný þu sesi verirdi çüüüürt,çýýýýrt iþte o motordan seni bilmiyorum ama müslüm motora çok güzel binerdi nizibin kýzlarýný tavlamaya çýkardýk akýl iþte gençlik,sinema için biletler alýnmýþ bizde berberde hacýbekirin oðlu vardý tatlýcý asým onu bekliyorduk müslüm birden çýkýverdi altýnda motoruyla had ne bekliyorsunuz dedi,bizde asýmý bekliyoruz dedik,benim kankamdý rahmetli ya dedi selim bunlarýn iþi geç biter hadi biraz motorla gezelim dedi,bende hemen motora atladým,birkaç mahalle derken kendimizi tren yolu üzerinde bulduk þimdi belkide hala vardýr.Özyurtseven sabun fabrikasý karþýyaka ya giderken orada da bir köprü vardý herhalde gene duruyordur,Mýzar yolu üzeri geldik o köprüye akþam saat,7veya 7,30 falan yani karanlýk köprüden geçtik motorun önünde küçük bir far bana ne dedi bilirmisin selim bu köprüden uçalýmmý eee yiðitliðe toz söndürürmüyüz uçalým dedim,þu tren köprüsünün altna kadar geldi bir gazladý biz allah verdi bilmem hangi hýzla gidiyoruz,köprüye geldik köprü biraz engebeli bir vurdurdu motoru biz köprüye deðmeden öbür tarafa uçtuk,ohh ne güzel hoþumuza gitti,birdaha dedi tamam dedim,yine ayný þekilde uçtuk yine güzel heyecanýn had safhasýna gelmiþtik dediki selim birdaha yapalýmmý yapalým anasýný satayým dedim,iþte hüzün burada baþladý yine köprünün altýna geldik bu yine gazladý birde ne göreyim tabi ben arkasýndayým rahmetlinin bu motorun üzerinde ayaða kalktý benim de bu numarayý yapacaðýn dan haberim olmadýðý için o hýzlý motorda dengeyi kaybedince tam özyurtlarýn masmanasýnýn önün de baktým müslüm yere uçtu ben hala motordayým kullanmasýný da bilmem baktým motor yandaki arýklara doðru gidiyor müslüme baktým yerlerde sürünüyor,abi motoru tutana kadar motor o arýða bir girdi pir girdi ben de motordan uçtum yan tarafýnda selvi aðaçlarý var aðaçlarýn üzerinden uçtum allah seni inandýrsýn ve arýðýn içine düþtüm mezar yeri gibi,baktým motor üzerime geliyor allahtan aðaçlara çarptý devrildi lanet hala çalýþýyor,daha sonra ahlarýmýza vahlarýmýza sabunhaneden yetiþtiler tabi çocuklar masmananýn sahibinin çocuklarý okul arkadaþýmýz ismlerini þimdi hatýrlamýyorum okurlarsa bu yazýyý beni hatýrlarlar ya neoldu selim dediler beni çukurdan çýkardýlar baktým müslüm de geldi elleri yere sürünmekten asfalta,derileri kalkmýþ kýp kýrmýzý benim alným yýrtýlmýþ hala izi bende var kan akýyor tantitiyot falan derken ayaðýma baktým tutmuyor bir de ne göreyim parmaklar yerinde duruyor ayakkabýnýn ucu yok yani parmaklar dýþarýda ayakkabýnýn ucu kopmuþ,dediler çabuk hastaneye gidelim bizimkisi erkekliðe leke sürermi motoru tekrar aldý hadi bin dedi oðlum müslüm nasýl bineyim ayaklarým tutmuyor yav, dedi ben seni bunlardan daha hýzlý hastaneye götürürüm atla,atlayamýyorum ki neyse arkadaþlar kolumdan tutup tekrar o motora bindirdiler bizimki yine bir baktým výn hastanedeyiz.Eski Nizip Devlet Hastanesi geldik doktora çýktýk kim hasta dedi,gülmem geliyor bizimki selim dedi doktor tabi hemen kanca attý birde baktý ki müslümün de ellerinde deri kalmamýþ oðlum bu ne hal dedi ona da pansuman yaptý sizi kim getirdi deyince biz kendimiz geldik dedi doktora doktor þaþýrdý ,iyiki ölünüzü getirmemiþsiniz dedi 15-20gün sokaða çýkamadýk arkadaþlara rezil olduk bir de bize lakap takmýþlar,kuþ müslüm,kuþ selim diye hey gidi günler hey,inþallah sýkmamýþýmdýr sürçi-lisan ettkse affola müslümün de allah mekanýný cennet kýlsýn,sende dikkatli ol saðlicakla kalýn...