Arkadaþlar, Kitabýn tamamýný aktardým ve istifadenize sunuyorumhocama teþekkürlerimi arz ediyorum.. .
Kitabýn Önsözünde "Ta Fakültede okuduðum yýllarda Memleketimin tarihi hakkýnda ciddi bir inceleme yazýsýnýn olmadýðýný düþünerek üzülürdüm. Sonralarý bu üzüntüm bir özleme dönüþtü. O günlerden beri Nizip’in tarihini yazmayý hep tasarladým. Ama 24 Þubat 1973 gününe kadar bir türlü iþe baþlayamadým. Sonunda, Cumhuriyetimizin 50. yýldönümüne kadar Nizip tarihinin mutlaka yazýlmasý gerektiði düþüncesi beni harekete geçirdi.
Ýþte 24 Þubatta baþladýðým araþtýrmalarý sýký bir çalýþma temposu içinde, Cumhuriyetin 50. yýldönümüne yetiþtirdim. Saygýdeðer ve Yurtsever hemþerilerine karþý üzerime düþen görevi az da olsa yapabildimse bu, benim için engin bir mutluluk kaynaðýdýr.
Aslýnda büyük fedakârlýklarla okutup yetiþtirdikleri evlatlarýndan bir þeyler beklemek Niziplilerin en doðal hakkýdýr. Benim yaptýðým yalnýzca bir baþlangýçtýr. Benden sonra, bu konuda daha geniþ kapsamlý çalýþmalarýn yapýlacaðýndan umutluyum. Bu sunuþ yazýsýnda, çalýþýrken bana yardýmlarým esirgemeyen Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öðretim üyelerinden sayýn hocam Prof. C. Ahmet Ercan ve Prof. Cengiz Orhonluya, Gaziantep Barosu avukatlarýndan C. Cahit Güzelbey’ e, Nizip Lisesi Edebiyat Öðretmem Orhan Üstünel’ e teþekkürlerimi sunmayý görev sayýyorum. Saygýlarýmla." Diyor.
25.10.1973’deNizip Lisesi Tarih Öðretmeni Mehmet YILMAZ,
bizde ilçemize mal olmuþ bu paha biçilmez deðeri sizle paylaþalým istedik. Zaman içerisinde Nizipcom kütüphanesine taþýyacaðýz.
.