Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt veMeclis Üyeleri, yapýlan çalýþmalarý ve tarihi eserleri yerinde görmek amacýyla "ZeugmaKazý Alaný"na ziyarette bulundular.
Yapýlan ziyarette Zeugma Kazýsý Baþkaný Doç. Dr. KutalmýþGörkay tarafýndan Zeugma'nýn tarihi, mozaikler, kazý çalýþmalarýnýn nasýlyürütüldüðü ve hangi aþamaya gelindiði hakkýnda bilgiler verirken, kazýçalýþmalarýnda desteklerini esirgemeyen Nizip Ticaret Odasý'na teþekkür etti.
Ayrýca ziyarette, kazý ekibinde bulunan Alman ArkeolojiEnstitüsü (DAÝ) Baþkaný Pr. Dr. Friederike Maria FLESS ve Arnulf KIMMIG ilegörüþmelerde bulunuldu.
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt tarafýndanyapýlan ziyaretin anýsýna ve ilçemizde bulunan dünya kültür mirasý Zeugma'nýnkazý çalýþmalarýnda ve tanýtýmýnda göstermiþ olduðu katkýlardan dolayý ZeugmaKazýsý Baþkaný Doç. Dr. Kutalmýþ Görkay'a bir Plaket verirken, kazý ekibine deteþekkür etti.
Gerçekleþen ziyarete Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip GarnizonKomutaný Cem Çerkezoðlu, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný MehmetÖzyurt, Meclis Baþkaný MustafaDoktoroðlu, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Bülent Öðüt, Genel SekreterSerpil Gündoðdu ve Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu, Danýþma ve Disiplin KuruluÜyeleri de katýldý.
![]()