AK Parti Gaziantep Milletvekili Þamil Tayyar, bir belediyebaþkanýnýn kendisine anlattýðý, Nurdaðý'nda merasim töreni esnasýnda iki subayarasýnda geçen konuþma üzerine çok üzüldüðünü belirtti.
Milletvekili Þamil Tayyar, "Subaylar, Belediye Baþkaný'nýn kendileriniduyduðunu fark etmeden konuþtuklarýný ve bu konuþmaya kendisinin çok üzüldüðünübelirterek, konuþmalarýný þöyle sürdürdü.
Kuran okunurken bir subay diðerine dönerek; "Þu hale bak.Türkiye, Suudi Arabistan'a döndü" diyor. Yani orada, þehit cenazesinde Kuran okunmasýndanrahatsýz olan bir subay zihniyeti var. Ýnsanlar orada canýný, kanýný, bedeninivermiþler, þehit olmuþlar. Kuran okumayacaksýnýz da ne okuyacaksýnýz? Bukafayla mý terörle mücadele edeceksiniz" diye konuþtu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Þamil Tayyar, katýldýðý bir televizyon programýndagündeme dair deðerlendirmelerde bulundu. Bazý medya organlarýnýn, gazetecilikdiye terör örgütünün propagandasýný yaptýðýný belirten Milletvekili Tayyar,"Þehit annelerinin aðlayan görüntüleri ekranlarda saatlerce verilirken,Ýmralý'da birileri göbek atýyor. 'Bizi bu halimizle çekmeyin, teröristler biziböyle aðlarken görüp gülmesin' diye þehit ailesi düþünüyor, medya düþünemiyor" dedi.
Tayyar, PKK eylemlerinin, çýlgýnlýk düzeyine varmasýnýn, bu kadar yoðun biralanda taban tutamamasýndan da kaynaklandýðýna iþaret ederek, "Kanaktýkça, þiddet arttýkça tepkiler de artýyor. Bu tehlikeli gidiþin durmasýadýna da terörün sonlandýrýlmasý gerekiyor. Ben þuna eminim ki Türkiye'de,güvenliðin gerçek manada saðlandýðý bir ortam olsa BDP yüzde 1'i geçmez. Hakkâri'de, Þýrnak'ta hangi vatandaþ özgür iradesi ile oy kullanabiliyor?" diyekonuþtu.
Tayyar ayrýca, tutuklu generaller sebebiyle askerinmoralinin bozuk olduðunu ve bu þekilde terörle mücadele edilemeyeceðinibelirten bir izleyiciye þu açýklamalarda bulundu:
"Bugün TSK' da342 general var. Bunun 171'i Ankara'da görev yapýyor. Arzu edilirse bir gramlýkbile general sorunu olmaz. Bütün generaller Silivri'de, terörle mücadele edecekgeneral kalmadý diyorlar. Generale ihtiyacýnýz varsa Ankara dolu. Biz baþýndanberi Türk Silahlý Kuvvetleri'ndeki çürük elmalarýn mutlaka ayýklanmasý gerekirdiyoruz. Darbeci, cuntacýlarýn temizlenmesi ve bu ülkenin deðerlerineinanmayanlarýn tasfiye edilmesi gerekiyor.
Diðer taraftan, kendisine görev verilen komisyondan haberdar olmadýðýnýbelirten Þamil Tayyar, þunlarý ifade etti: "Genel Kurul'da ismim okunurkenöðreniyorum bunu. Bana görev veriyorsanýz en azýndan 3 -5 dakika önce banasöyleyin diyorum. Kaldý ki bunlarý konuþabilecek Grup Toplantýsý gibi birortamýmýz var. Benim komisyon görevimden istifam buna bir itirazdýr. YoksaÝnsan Haklarý Komisyonu benim en çok çalýþmayý istediðim alanlardan biridir.
Biz millet adýna yetki kullanan insanlarýz. Biz bu parlamentoda eðer inisiyatifkullanamýyorsak niye milletvekili seçildik? Benim çok kýsa süreli Parlamentotecrübem bana þunu gösterdi ki milletvekilinin zerre kadar aðýrlýðý yok.Türkiye'de parlamenter rejim iflas etmiþtir. Sistem içinde milletvekillerininaðýrlýðý yok. Bu iflas eden sistemin rehabilitasyonu bana göre çok mümküngözükmüyor. O yüzden baþkanlýk sistemine geçmek lazým. Baþkan seçileninyetkileri artacak diye düþünüyorlar ama ben tam tersini düþünüyorum.Milletvekillerinin saygýn bir þekilde görevini icra edeceði bir mekanizmanýnkurulmasýný diliyorum" dedi.
![]()