Zeugma Lions Kulübü giriþimi ile gerçekleþtirilecek Ýstanbul-Gaziantep Gönül Köprüsü projesine Robert Kolej, Gaziantep Yardým Vakfý yaný sýra Emel Hasýrcý ...
Kaynak...
Zeugma Lions Kulübü giriþimi ile gerçekleþtirilecek Ýstanbul-Gaziantep Gönül Köprüsü projesine Robert Kolej, Gaziantep Yardým Vakfý yaný sýra Emel Hasýrcý ...
Kaynak...
Ýstanbul‘da yaþayan Gazianteplilerin oluþturduðu Zeugma Lions Kulübü organizasyonuyla gerçekleþtirilecek, ‘Ýstanbul- Gaziantep Gönül Köprüsü‘ projesi kapsamýnda Gaziantep‘e gelen öðrenciler etkinliklerini sürdürüyor.
Gaziantep Yardým Vakfý‘nýn destek verdiði 50 ilköðretim öðrencisi ve annelerine çeþitli konularda eðitim vermek üzere 11 Temmuz günü baþlayan çalýþmalar 15 Temmuz günü düzenlenecek halka açýk bir etkinlikle sona erecek. Ýstanbul‘un ünlü okullarýndan Robert Kolej ile bir gönül köprüsü kuruluyor. Robert Kolejde okuyan 12 öðrenci ve danýþmanlarý Robert Kolej Anadolu Alternatif Eðitim Programý (RKANEP) kapsamýnda hazýrladýklarý etkinliklerle Gaziantep‘te bir hafta süreyle ekonomik imkaný kýsýtlý küçük kardeþleriyle birlikte olacak. 11-16 Temmuz tarihleri arasýnda yapýlacak olan eðitime Gaziantep Yardým Vakfý‘nýn destek verdiði 50 ilköðretim 6,7,8. sýnýf öðrencisi ile aileleri katýlýyor. Proje çocuklara alternatif eðitimler vererek, onlara çeþitli beceriler kazandýrmayý amaçlýyor. Ayrýca özgüvenlerini artýrýcý, takým çalýþmasýný hedefleyen tiyatro, bilim ve spor, resim ve sanat, müzik ve dans gruplarýnda pek çok çalýþma da yapýlacak.
Etkinlikler kapsamýnda çocuklar annelerine saðlýk konularýnda, aile planlamasý, beslenme, bulaþýcý hastalýklar, hijyen eðitimleri ve bijuteri tasarým eðitimleri de verecek. Ayný eðitimlerin Anne Merkezlerindeki anneler için de yapýlmasý planlanýyor.
Büyükþehir Belediyesi de etkinlikleri gerçekleþtiren öðrenci ve danýþmanlarýna Gaziantep‘i tanýtýcý sosyal programlar, müze gezileri, hayvanat bahçesi, planetaryum, mozaik okulu gezisi düzenleyecek. Robert Kolej Anadolu Alternatif Eðitim Programýnýn (RKANEP) çýktýlarý ve bijuteri çalýþmalarý da 15 Temmuz Cuma günü Ömer Ersoy Kültür Merkezi‘nde saat 14.30‘da gerçekleþtirilecek paylaþým gününde sergilenecek.
Zeugma Lions Kulübü giriþimi ile gerçekleþtirilecek Ýstanbul-Gaziantep Gönül Köprüsü projesine Robert Kolej, Gaziantep Yardým Vakfý yaný sýra Emel Hasýrcý Erkek Yurdu ve Gülfer Nakipoðlu Kýz Yurdu, Sahan Restoran ve Fetullah Usta Restoran destek veriyor.
Kaynak...