8. Sýnýf öðrencilerinin katýldýðý Seviye Belirleme Sýnavlarý, sonuçlarýnýn açýklanmasýyla birlikte tercih iþlemleri ise 8 Temmuz 20 Temmuz tarihleri arasýnda öðrencinin öðrenim gördüðü okuldan yapýlacak. Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Milli Eðitim Þube Müdürü Abdullah Daðlý, öðrenci velilerinin bu konudaki detaylý bilgiyi, kendi Okul Ýdarecilerinden veya Ali Alkan Ýlköðretim ile Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okullarý'nda açýlan Tercih Bürolarý'ndan alabileceklerini söyledi. Þube Müdürü Daðlý, sözlerine þöyle devam etti.
Velilerimiz tercihlerini yaptýrýrken, Okul-Aile Birliði hesaplarýna bir defaya mahsus 5 TL (Beþ TL) para yatýracaklardýr. Tercihler onaylatýldýktan sonra sonuçlarýn açýklanmasýyla birlikte bir Ortaöðretim Kurumunu kazanan öðrencilerin kayýtlarý, 1-5 Aðustos tarihleri arasýnda yapýlacaktýr. Birinci yerleþtirmede herhangi bir okulu yedekten kazanan öðrenciler ise ikinci yerleþtirme sonuçlarýný bekleyeceklerdir. Toplam dört ek yerleþtirme sonucunda süreç tamamlanacaktýr.
![]()