Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Spor Kulübü Hokey Takýmý Sporcularý Nizip Ýlçesine Türkiye'de bir ilki kazandýrdý.
Türkiye'nin deðiþik yerlerinde toplam 4 turnuvaya katýlan Ýlçemiz sporcularý, Nizip'e 4 kupa kazandýrýrken, milli takýmada 20 sporcu transfer etti.
Nizip Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat ve baþarýlý sporcular, Nizip Milli Eðitim Müdürü ve ayný zamanda Nizip Halk Eðitim Merkezi Spor Kulübü Baþkaný Mahmut Kurt'u ziyaret ederek baþarý sevincini paylaþtýlar.
Nizip Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt yaptýðý açýklamada 20 -22 Mayýs 2011 tarihleri arasýnda Konya'da düzenlenen "18 Yaþ Altý Açýk Alan Türkiye Hokey Þampiyonasý"nda Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Spor Kulübü Hokey Takýmý'nýn Türkiye birincisi, 27 -29 Mayýs 2011 tarihinde Eskiþehir'de düzenlenen "18 Yaþ Altý Açýk Alan Bayanlar Türkiye Þampiyonasý"nda ise Bayanlar Türkiye Þampiyonluðu'nu kazanmalarýnýn gurur verici olduðunu ifade etti.
Ayrýca, 21 -24 Haziran tarihlerinde Malatya "Büyük Bayanlar Açýk Alan Hokey Turnuvasý"nda Türkiye üçüncülüðü ve 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasýnda Bolu "Büyük Erkekler Açýk Alan Hokey Turnuvasý"nda Türkiye ikinciliði elde edildiðini de vurgulayan Mahmut Kurt, 47 Turnuva sonucunda Nizipli 20 Sporcunun Milli Takýmýna seçilmesinde ve bu baþarýnýn elde edilmesinde önemli rol oynayan baþta sporcularýmýz olmak üzere bizlere destek veren Nizip Kaymakamlýðý, Nizip Belediye Baþkanlýðý ve Nizip Ýlçe Gençlik Spor Müdürlüðü'ne sonsuz teþekkür ederim" þeklinde konuþtu.
![]()