Hocam, belki biraz konu dýþýna çýkmýþ olacaðým ama bu konuya yeni bir baþlýk açmaktansa buraya yazmak daha iyi olur dedim.
Karamsarlýk ilan etmekten hep sakýnmýþýmdýr bunu lütfen öyle algýlamayýn,
Geçmiþ yýllarda ramazan içerisinde Nizip dýþýna çýkma imkaným olmamýþtý, geçtiðimiz günlerde üstüste bir iki defa NÝzip dýþýna çýktým bahsettiðim yerler batýda büyükþehir olarak bildiðimiz yerler, çarþý, pazar, restorantlar v.b yerler Allah esirgesin Hocam biz burada kolay yerde yaþýyoruz burada nefse hakim olmak ta kolay oruç tutmak ta,
Sanki o memleketlere ramazan uðramamýþ..! sanki oradakiler ......deðil, çoðunluða hitaben hep hüsnü zan'da bulunmak isterim hele ki konu müslümanlýk sa daha da hassas olmak lazým, lakin nispet edercesine, alay edercesine insanlar Müslümanlýðýn tasvip etmediði þekilde bir SÖZDE modern batý toplumlarý gibiydiler...
Tabi bu o an görünenler yada bizim hasbelkader gözümüze takýlanlar, ben inanýyorum ki nice duvarlar ardýnda müslümanlýðý hakkýyla yaþayan nice müslüman kardeþlerimiz var oralarda, fakat meydan diðerlerine kalmýþ gözüküyor.
Hah..! iþte burada baðlýyacam esas konuyla olan ilgisini;
Bu toplum fertleri ile nasýl tekrar toparlanýp dinimizi hakkýyla hayatýmýza adapte edeceðiz bunu soracaktým..!