Nizip topraðýnýn özellikleri sanýrým daha önce incelenmemiþ, yada ben bilmiyorum, geçen geldiðimde dikkatimi çekti, bembeyaz toprak da var kýzýl ve kahverengi de var, neden bu kadar çeþitli bilen var mý.
Nizip topraðýnýn özellikleri sanýrým daha önce incelenmemiþ, yada ben bilmiyorum, geçen geldiðimde dikkatimi çekti, bembeyaz toprak da var kýzýl ve kahverengi de var, neden bu kadar çeþitli bilen var mý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Orasý Nizip,olsun o kadar fark![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Yazýlarý tam anlayamadým, belkide kötü bir þey yazmýþ adam.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Nizip'in topraðý havara taþý da denilen beyaz toprak çok nadir bir toprak olup þimdi de yapýyorlarsa da benim bildiðim üzüm suyuna konulduðunda bir niþasta görevi görür yazýn yapýlýp ta kýþýn yenilen sucuk,pestil ve buna benzer üzüm þýrasýndan yapýlan tatlýlarýmýz güzel olur.Kýrmýzý toprakta yine nizibimize has bir toprak çeþidi olup fýstýk ve zeytin aðacýnýn en güzel beslenmesinde yardýmcý olan bir topraktýr,onun için antep fýstýðý da denilen daha çok nizip ve dolaylarýn da yetiþen fýstýk (Neden Fýstýða Nizip Fýstýðý denilmemiþ zaten oda bir meçhul,Zeugma nizip'te o güzelim dünya mirasýmýz olan belýýs nizip'te gel görelim ki eserlerimiz Antep müzesinde buna da hayýflanmýyor deðilim,bizim müzemiz olamazmýydý,siz aydýnlar bunun üzerine neden gitmediniz,bizde Kilis gibi ayrýlalým mý) daha güzel ve lezzetlidir.Benden bu kadar.
gerçekten nizip topragýnýn incelenmesinde çok fayda oldugunu düþünüyorum selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM