Ýstanbul'da artýk kabak tadý veren bu uygulama ne zaman sona erecek, iþiniz çok acele, günlerden Cuma tahsilat zamaný, ofisinizde elemanlar para bekliyor, tam otoyola çýkacaksýnýz, aniden önünüzü bir polis arabasý kesiyor, hiç bir þey söylemeden sizi durduruyor, sormak istediðinizde tersliyor bekle iþte diye 10dk -15 dk-30 dk artýk yerinizde duramýyorsunuz, tahsilat yapacaðýnýz yer arýyor biz çýkýyoruz, ödeme pazartesi, koltuða çöküp kalýyorsunuz, yol 45 dk sonra açýldýðýnda kös kös ofise gidiyorsunuz, sizden para bekleyenlere dilinizin döndüðünce anlatmaya çalýþýyorsunuz ama kimse size inanmýyor, ve iþcilerinizin karþýsýnda yerin dibine geçiyorsunuz, eve gittiðinizde hafta sonu yaptýðýnýz tüm planlarý iptal edip çoluða çocuða rezil oluyorsunuz.
Kendisine devlet büyüðü dediðimiz bu insanlarýn acaba bu uygulamadan haberi oluyormu, kendi kendime olamaz diyorum eðer haberi olsa buna izin vermez, ama geçerken görüyorlar, yan yollarda trafik kmlerce uzamýþ, ama umurlarýnda deðil, neden inatla þehir içi ulaþýmlarýný karayollarýndan yaparlar hala anlayamýyorum, helikopter yada deniz yolundan çok daha emniyetli ve çabuk gidebilirler, 15 milyon insanýn yaþadýðý istanbul'da bize görülen reva bu.
Dün gece saat 21.00de benim minibüslerin biri oto yolda arýza yaptý, yardým götürene kadar, polis gelmiþ ve koca minibüsü içindeki iþçileriyle çekiciye yüklemiþ ve oto yoldan çýkarak ara sokaklarýn birine götürmüþ, binbir güçlükle buluþtuðumuzda þok oldum, iþçiler minibüsün içinde , minibüs çekicinin üstünde, çekicinin sürücüsüne manyakmýsýn kardeþim niye çektiniz arabayý, dediði þu Cumhur Baþkan'ý geçecekmiþ acil yolu temizledik, biz pisliðiz ya onun için bizi temizlediler, dedim bu iþcileri nasýl bu þekilde yüklersiniz suç deðil mi, polis dedi bende yükledim, eðer çekici üstünden aracý düþürse, inanýn ölü çýkardý ama ucuz atlattýk.
Þimdi soruyorum, halkýna pislik gözüyle bakan bu anlayýþa kim ne zaman dur diyecek, ben artýk devlet büyüklerimiz tarafýndan itilip kakýlmaktan býktým.