NÝZÝP ENGELLÝLER DERNEÐÝ PÝLAV GÜNÜNDE BULUÞTU
Nizip Engelliler Derneði ile Türk Kýzýlayý Nizip Þubesi tarafýndan Engelliler Haftasý sebebi ile Pilav Günü düzenlendi.
Yapýlan etkinlikte Nizip’te bulunan Engelliler ve aileleri buluþtu. Okan parký içerisinde yapýlan programda açýlýþ konuþmasýný Nizip Engelliler Derneði Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karakuþ yaptý. Karakuþ ‘’ Engellilerin günlük hayatta karþýlaþtýðý en büyük problemin sahip olunan engeller deðil, toplumun engellilere karþý geliþtirdiði engelleyici tutum ve davranýþlardýr. Ülkemizde engelliler haftasý dünyadan farklý olarak sekiz gün daha fazla kutlanmaktadýr. Engellilik sadece engellilerin ve ailelerin içinde bulunduðu bir saðlýk sorunu deðil sosyal boyutlarýyla hepimizi yakýndan ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasýný gerektiren bir konudur. Engellerimizi aþmak umuduyla bugün burada bu güzel ortamýn oluþmasýnda büyük desteði olan Kýzýlay Nizip Þubesi Baþkaný Sayýn Kasým Çiçektaþ’a ayrýca teþekkürü bir borç biliriz. Ayrýca her zaman yanýmýzda olan Milletvekilimiz Mehmet Sarý, Sayýn kaymakamýmýz Yaþar Karadeniz, Belediye Baþkanýmýz Hacý Fevzi Akdoðan’a teþekkür ederiz.
Programýn devamýnda söz alan Nizip Kaymakamý Yaþar KARADENÝZ ise ‘’ Nizip Engelliler Derneðinin çalýþmalarýný yakýn takip ediyoruz. Onlarýn çalýþmalarý ile Nizip Çalýþtayýna taþýdýðýmýz sorunlara çözüm üretme yoluna gittik. Baþta eðitim olmak üzere yaptýðýmýz çalýþmalar devam edecektir.’’ Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ‘’ Nizip’te yapýlan çalýþmalarý her zaman yakýndan takip ediyoruz. Nizip’te bulunan engelli sayýsýnýn fazlalýðý bugün göz önündedir. Nizip Engelliler Derneði Baþkaný Abdurrezzak beyle görüþmelerimiz sonrasýnda Nizip’e Engelliler için sürekli eðitim merkezi kurulmasý kararýna vardýk. Ýlerleyen günlerde de bunun çalýþmalarýna baþlayarak bu merkezi Nizip’imize kazandýracaðýz’’dedi. Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ise ‘’ Engelliler derneðimizin yaptýðý çalýþmalara her zaman destek olacaðýz. Bundan sonra evlenmek isteyen engelli kardeþlerimize nikâh salonumuzu bedava vereceðiz.’’ Dedi. Fiziksel Engelliler Vakfý Baþkaný ve ayný zaman da Ak parti milletvekili adayý Ali Þahin yaptýðý konuþmada ‘’Ýstanbul da yaptýklarý olumlu çalýþmalarý Nizip’e taþýyarak burada da engelli kardeþlerimizin sorunlarýna çözüm yolu bulmaya çalýþacaðýz’’ dedi.
Programa yemek arasý verildikten sonra konuþma yapan Nizip Müftüsü Dr. Mustafa Genç ise ‘’ Engelliler Allah katýnda çok özel konumdadýr. Tek onlar deðil ayný zamanda aileri ve yakýnlarýdýr. Engellerimizi Allahýmýz öncelikle ailelerimize sonra da yöneticilerimize emanet edilmiþtir. Onlara ne kadar ilgi gösterilirse o kadar cennete yaklaþýlacaktýr. Özellikle bu durumu aklýmýzdan çýkarmamamýz gerekmektedir. Bugün saðlýklý olabiliriz ama yarýn ne olacaðýmýzý bilemeyiz. Nizip’te yapýlan çalýþmalarý bu yönde götürüldüðünü görüyoruz. Baþta bu duruma öncelik eden Nizip Engelliler Derneðimizi kutluyorum. Baþka bir konu ise Nizip’te engelli vatandaþlarýmýz için asansörlü camii yaptýrmaktayýz. Yetkili arkadaþlarla birlikte bu konu üzerinde çalýþmalarýmýza devam etmekteyiz. ‘’ dedi. Yapýlan yemek duasýnýn ardýndan programa devam edildi.
Programýn ilerleyen bölümlerinde 2. Zeugma Spor Þenlikleri Kapsamýnda düzenlenen Kurumlar arasý Futbol Turnuvasýnda Þampiyon olan Nizip Engelliler Derneði Futbol Takýmýna Onur Belgeleri ve Madalyalarýnýn verilmesi ile devam edildi. Yine bu kapsamda alýnan 2 adet akülü tekerlekli sandalye , 3 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahipleri verildi.
Programýn sonunda ise Doðadan gelip engelsiz ellerden çýkan sanat eserleri gelen davetlilerin beðenisine sunuldu. Geleneksel El Sanatlarý Hocasý Nurcihan Özkendirci ve Nizip Engelliler Derneði üyelerinin çalýþmalarýndan çýkan eserler sergilendi. Eserleri ilgiyle inceleyen davetliler çalýþmalarýndan dolayý tebrik ettiler.
Yapýlan Pilav gününe Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý , Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz , Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar , Nizip Müftüsü Mustafa Genç, Nizip Ýlçe Spor Müdürü Ömer Faruk Yakar, Nizip Kýzýlay Þube Baþkaný Kasým Çiçektaþ , Fiziksel Engelliler Vakfý Genel Müdürü ve Ak Parti Gaziantep Millet vekili Adayý Ali Þahin,Büyük Birlik Partisi Gaziantep Milletvekili Adayý Yunus Seyhan , Kýzýlaslan Týp Merkezi Genel Koordinatörü Kutluay Kýzýlaslan, Nizip Engelliler Derneði Yönetim Kurulu ve üyeleri ve çok sayýda davetli katýldý.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()