8 Mayýs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü dolayýsýyla, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan'ýn talimatlarýyla görevlendirilen, Nizip Belediyesi Basýn ve Halkla Ýliþkiler Birimi tarafýndan ilçe genelinde yapýlan titiz çalýþma neticesinde, 3 fedakâr anne tespit edildi.

Fedakâr annelerden biri 1971 doðumlu Naide Þimþek. Nizip'te yaþayan Naide Þimþek'in çilesi, 2000 yýlýnda yapmýþ olduðu evlilikten sonra baþladý. Naide Þimþek, dünya'ya getirdiði ve doðuþtan iki ayaðý olmayan oðlu Ýbrahim Halil için hiçbir fedakârlýktan kaçýnmadý. Salih Ekmekçi Ýlköðretim Okulu'nda okuyan oðlu Ýbrahim Halil Þimþek' her gün annesinin kucaðýnda okula gidip geliyor.Yýlýn Annesi seçilen Naide Þimþek, oðlunun bu durumdan asla rahatsýz olmadýðýný, onu daha çok sevdiðini ifade etti.

1976 doðumlu Avaþ Aydýn. Nizip'te yaþayan Avaþ Aydýn'da yürüme engelli oðluna kol kanat geren fedakâr bir anne. Abdurrahman Alkan Ýlköðretim Okulu'nda okuyan yürüme engelli oðlu Bahattin Aydýn'ý sýrtýnda taþýyarak okula götürüp getiren, bununla da yetmeyip ders bitimine kadar okul bahçesinde bekleyen Avaþ Aydýn, ayný zamanda oðlunun tüm ihtiyaçlarýný da teneffüs saatlerinde kendisi görüyor.

Yýlýn Annesi seçilen Avaþ Aydýn; "Oðlumu çok seviyor ve onunla yakýndan ilgileniyorum" dedi. Oðlunun yürüme engelli olmasý ona karþý olan sevgisini azaltmadýðýný belirten Avaþ Aydýn; "Aksine her geçen gün ona karþý olan sevgim çoðalýyor" diyerek, ömrünün sonuna kadar oðluna hizmet edeceðini söyledi.Küçük Bahattin ise; "Annemi çok seviyorum" dedi.

Ülkü Aktürk. Doðuþtan Meningomiyelosel hastasý oðlu Birkan'ýn tedavisi için Ýl, Ýl dolaþan ve oðlunun iyileþmesi için elinden geleni yapan bir fedakâr anne. Oðlu Birkan'ý býkmadan usanmadan Nizip'in bir diðer ucundan diðer ucuna yani, Kýbrýs Mahallesinde bulunan Hüseyin Yalçýn Çapan Lisesi'ne kadar getirip götüren Ülkü Aktürk'te Yýlýn Annesi seçildi.

Ülkü Aktürk; "Oðluma karþý duyduðum bu sevgi ve bu haz'ýn tek bir sebebi var, hayatta dört elle sarýlan oðlumun yanýnda olmak istiyorum" dedi. Her þeye raðmen oðlunu canýndan çok sevdiðini belirten Yýlýn Annesi Ülkü Aktürk, ona hizmet etmekten mutluluk duyuyorum" diyerek duygularýný dile getirdi.

Yapýlan titiz çalýþmanýn ardýndan seçilen Yýlýn Anneleri'nin, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan tarafýndan önümüzdeki hafta içinde Baþkanlýk Makamý'nda aðýrlanacaðý ve fedakârlýklarýndan dolayý ödüllendirilecekleri belirtildi.