Üniversitenin ulaþým problemi gün geçtikçe içinden çýkýlmaz bir hal alýyor, bu konuda daha önce de bazý giriþimlerde bulunmuþtum hatta Ýstanbul'da belediye baþkanýmýz sayýn Hacý beyle de konuþmuþtum ama sorun bir türlü çözülemiyor.
Nedense baþtan belediye üniversite ile Nizip arasýndaki ulaþýmý minibüs hattý gibi ihaleye çýkarmýþ ve bu hattý bazý yandaþlara vermiþ, bu çaðdýþý yöntemde öðrenciler kullanýlýmýþtýr, Türkiye'nin neresinde görülmüþ okul servislerinin minibüs hattý gibi ihaleye çýkarýldýðý.
Derhal bu yanlýþtan dönülerek diðer üniversitelerde ki gibi düzenli ve kontrollü çalýþan ring seferi düzenleyen bir öðrenci servisi ihalesi açýlmalý ve bunu da okul idaresi yapmalýdýr, okulun baþýna bu konuda cesaretli bir müdür atýyarak korkmadan bu ihaleyi derhal yapmalý, ve Nizip'in geleceði olan bu öðrencileri bu insanlarýn elinden kurtarmalýdýr.
Belediye baþkaný açtýðý ihalelerle yasa dýþý kurduðu bu hatlarý paralarý iade ederek iptal etmelidir, bunun hesabýný belediye baþkaný ihaleleri verdiði Turizm firmasýna kendi vermelidir.
Öðrenciler için çok önemli olan 1.5 TL yapýlan bir hesapla þu an çalýþan Turizm firmasýna ne kadar büyük rant saðladýðýný anlayabilirsiniz.
Çalýþýlan mesafe 8-9 Km dir, bir aracýn bu yolda harcayacaðý yakýt sadece 4 TL dir ama bir öðrenciden aldýðý 1.5 TL dir, yani sadece koltuk dolusu gitse bile seferde kazancý 27 TL- 4TL = 23 TL dir, bunu gidiþ dönüþ olarak düþünürseniz 46 TL yapar ki günde kaç sefer yaptýklarý belli deðildir, ayrýca arabalarýna kýz erkek ayýrt etmeden balýk istifi öðrenci doldurarak tehlike yaratmakta ama ihaleyi yapan belediye yetkilileri bu araçlarý asla kontrol etmemektedirler.
1500 öðrencinin okuduðunu farzedersek ve sadece gidiþ dönüþ yaptýklarýný sayarsak 1500 X 3 TL = 4500 TL yani 4.5 Milyar hasýlat yapmaktadýrlar ki bu araçlarýn bu bölgede ucuz mazot bulabildiklerini de hesaba katmýyorum, bu ranta bir an önce dur demenin zamaný gelmiþtir.
Öðrenci servisi þeklinde bir ihaleyle okul idaresinin yapacaðý bir ihalede hem okula hem belediyeye hemde vergiye çok büyük paylar düþecektir ayrýca öðrencilerin cebinden aylýk tahmini 30 tl - 35 tl gibi bir para çýkacak sýnýrsýz servise bineceklerdir.
Gerekirse bu konuda tüm tecrübelerimi herkesle hiç bir çýkar beklemeksizin paylaþýrým.