23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý ülkenin dört bir yanýnda büyük bir coþku içerisinde yaþanýrken, bazý çocuklar ise kendilerine armaðan edilen bayramý yaþayamamanýn üzüntüsünü yaþadýlar.

Nizip'te bir yandan çocuklar Melodika çalarak Guinness Rekorlar Kitabý'na girmeye çalýþýrken, diðer taraf da ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý'ný çalýþarak geçirmek zorunda kalan çocuklar vardý. Bazýsý babasýna yardýmcý olabilmek için tören alanýna gidemedi bir kýsmý ise ailesinin gelirine katký saðlamak için çalýþmak zorunda kaldýlar.

Bazý çocuklar ise 23 Nisan'da kendi evlerinin inþaatýna kum çekerek, coþku ve heyecandan yoksun kaldýlar.

Bir öðrenci yaptýðý açýklamada "Babamýn yardýma ihtiyacý vardý onun için gidememiþtim. Ama gitmek isterdim" dedi.

Bir öðrenci ise "23 Nisan'a katýlamadýðým için aileme bir katký olsun diye gidemedim. 23 Nisan'a katýlmadýðým için üzülüyorum. Katýlmak isterdim" þeklinde konuþtu.

Baþka bir öðrenci ise "Aileme katký olsun diye gidemedim. Bütün arkadaþlarýmýn 23 Nisan'ýný kutlarým Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý'ný" dedi.