CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, uçaðýn motoruna kuþ girmesi sonucu Ýstanbul'a gidemeyince kara yoluyla Þanlýurfa'ya giderken Gaziantep'in Nizip ilçesine sürpriz ziyarette bulundu.
Partililer tarafýndan 'Baþbakan Kemal' sloganlarý ile karþýlanan Kýlýçdaroðlu, CHP Nizip ilçe teþkilatýnda partililere seslendi. "Nizip'te arzu ettiðimiz oyu alamýyoruz" diyen Kýlýçdaroðlu'na bir partili "Ama siz de Nizip'ten aday göstermediniz" diye yanýt verdi. Bunun üzerine Kýlýçdaroðlu, "Bu iþ çok kolay Nizip'in adayý var, o da benim. Ben Nizip adayýyým" dedi. Bu sözler üzerine partililer "Ýnadýna CHP, inadýna sol" diyerek Kýlýçdaroðlu'na destek verdiler.
Konuþmasýnda Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan'ý eleþtiren Kýlýçdaroðlu sözlerini þöyle sürdürdü: "Birisi çýkmýþ halen konuþuyor, 2023 yýlýnda ben þunu yapacaðým, ben bunu yapacaðým diye. Býrak 2023'ü millet açlýktan ölüyor þu anda. Türkiye'de 12 milyon 715 bin yoksul var, sen önce onlarla ilgilen. Ýþte bu anlatýlanlara karþý, yapýlacak olan genel seçimlerde hep beraber çalýþacaðýz, iktidar olacaðýz, bu memleketin dertlerini çözeceðiz. Çünkü baþka bir seçeneðimiz yok. Ya iktidar olacaðýz ya iktidar olacaðýz.
Þu anda Türkiye'de emeklilerimizin almýþ olduðu aylýktan yüzde 15 kesiliyor ama biz iktidara geldiðimizde o sorunu ortadan kaldýracaðýz. Çiftçi kardeþlerimiz için mazot fiyatýný 1.5 lira yapacaðýz. Yani halkýn yeni partisi CHP yapacak. Halkýn huzuru, güveni ve refahý için elimizden geleni yapacaðýz. Biz söylediklerimizde samimiyiz ve samimiyetimizle bu ülkenin sorunlarýný ancak biz çözeriz. Artýk yeni CHP'de gençler ve kadýnlar daha fazla siyasete girecek. Bu yaptýklarýmýz yeterli mi, hayýr. Ama daha yolun
baþýndayýz, yolumuzu devam ettireceðiz. Ta ki halkýn iktidarý oluncaya kadar. Kadýnlarla ilgili yapmýþ olduðumuz önemli bir proje var, oda aile sigortasýdýr. Bu proje kapsamýnda her evdeki yoksul kadýnýn banka hesabýna 600 lira para yatýracaðýz. Bu, kadýnlarýmýza verdiðimiz önemin bir göstergesidir."
Partideki konuþmasýnýn ardýndan Kýlýçdaroðlu, kara yoluyla Þanlýurfa'ya hareket etti.
Devami...