Ýlköðretim Öðrencilerinden Engelliler Derneðine Ziyaret Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okulu 5-C sýnýfý Öðrencileri Sýnýf Öðretmenleri Dürdane Özturan Eþliðinde Nizip Engelliler Derneðini ziyaret ettiler. Yapýlan ziyarette Nizip Engelliler Derneði Baþkaný A...bdurrezzak Pamuk derneðin kuruluþ amacýný yaptýklarý faaliyetleri öðrencilere anlattý. Pamuk ‘’ Hepimiz bugün saðlam bir insanken yarýn bir engelli olabiliriz. Bu konuda sizlerin bunu iyi anlamanýz lazým, çevrenizde bulunan engelli arkadaþlarýnýza, tanýdýklarýnýza sizlerinde bir gün onlar gibi olabileceðinizi düþünerek yaklaþmanýz gereklidir. Sizler bu konuda ne kadar duyarlý olursanýz, engellilerde sizler gibi olduðunu düþünecek ve hayata daha çok baðlanacaktýr. Sizleri böyle duyarlý bir amaç için getiren öðretmenize teþekkür ediyorum’’dedi. Nizip Engelliler Derneði Baþkan Yardýmcýsý M.Sait Yalçýn ‘’ Çevrenizdeki engelli arkadaþlarýnýzýn nasýl yaþadýðýný neler yaptýðýný hiç düþündünüz mü ? Peki siz tekerlekli sandalyede yaþadýðýnýzý hayal ettiniz mi. Böyle bir durumda olsaydýnýz nasýl yaþardýnýz. Ýþte bunlarý düþününce çevremize o þekil de bakarsak hayat daha yaþanabilir bir duruma gelecektir’’ diyen Yalçýn, öðrencilerden birini seçerek tekerlekli sandalyede oturmasýný istedi. Öðrencilerin meraklý bakýþlarý arasýnda ‘’ iþte bakýn arkadaþlar arkadaþýnýz biraz önce saðlam bir bireyken þu an bu durumda sorun bakalým kendinize böyle bir durumda olan arkadaþýnýza nasýl davranmak lazým’’ Yalçýn bu sözleri çocuklarýn büyük ilgisini çekti. Tekerlekli sandalyeden inen öðrenci ise ‘’ çok zor bir durummuþ böyle olmak istemezdim ‘’ dedi. Sýnýf öðretmeni Dürdane Özturan ‘’ Çocuklarýmýzý topluma yararlý bireyler haline getirmek için elimizden geleni yapýyoruz. Yaptýðýmýz bu ziyaretle öncelikle çocuklarýmýza sivil toplum kurumlarýnýn faydalarýný anlatmak oldu. Engelliler Derneðini seçmekteki amacýmýz ise çocuklarýmýza her insanýn bir engelli adayý olduðunu aþýlayabilmek, çevrelerinde bulunan engellilere karþý nasýl davranmalarýný gerektiðini anlatabilmektir. Bu konuda bizleri bilgilendiren Nizip Engelliler Derneði Baþkaný ve Dernek yönetimine teþekkür eder baþarýlar dilerken, tüm öðrencilerimle ve ailelerimizle yanlarýnda olduklarýný belirtirim’’ dedi.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()