![]()
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi ve Namýk Kemal Ýlköðretim Okulu iþbirliðinde yapýlan "Ana-Kýz Okuldayýz" kampanyasý çerçevesinde yapýlan 1. Kademe Okuma-Yazma Kursu Sertifika Töreni yapýldý. Namýk Kemal Ýlköðretim Okulu Konferans Salonu'nda yapýlan ve saat 15.00'te baþlayan Sertifika Töreni, 1 dakikalýk saygý duruþu ve sonrasýnda Ýstiklal Marþý okundu. Sertifika Törenine Nizip Kaymakamý Vekili Ýsmail Pendik, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Nizip Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, NizipMehmet Akif Ersoy Halk Eðitimi Merkezi Suna Sertpolat, Namýk Kemal Ýlköðretim Okulu Müdürü Mehmet Öztürk, Öðretmenler ve Öðrenciler katýldý. Programýn açýlýþ konuþmasýný yapan Okul Müdürü Mehmet Öztürk, 2010 -2011 Öðretim Yýlýnda toplam 60 Okuma Yazma Kursunun açýldýðýný, bu kurslara ise 1549 kiþinin kayýt olduðunu söyledi. Þimdi ise Nizip Halk Eðitim Merkezi ve Namýk Kemal Ýlköðretim Okulu iþbirliðinde, Namýk Kemal Mahallesinde düzenlenen "Ana-Kýz Okuldayýz" çerçevesinde yapýlan 1. Kademe Okuma Yazma Kursunu baþarýyla bitiren kursiyerlere yönelik Belge Töreni nedeniyle burada bulunduklarýný söyleyen Okul Müdürü Mehmet Öztürk'ün konuþmasýnýn ardýndan baþarýlý kursiyerler sahneye davet edildi.
Kursu baþarýyla bitiren 30 kursiyer arasýnda yapýlan çekiliþ sonrasý, Nizip Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfý tarafýndan 1 kiþiye Çamaþýr Makinesi hediye edildi.
Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ise konuþmasýnda, kursu baþarýyla bitiren 30 kursiyere yönelik Þanlýurfa Gezisi düzenleyeceklerini belirtti. Tüm masraflarý karþýlayacaðýný ifade eden Baþkan Akdoðan, Okuma-Yazma Kurslarýnýn önemine deðindi.
Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt ise, Nizip Ýlçe genelinde baþlatýlan "Ana -Kýz Okuldayýz" kampanyasýnýn baþarýyla yürütüldüðünü kaydederek, kampanyanýn her geçen gün ses getirdiðini ve bunun ise sevindirici olduðunu belirtti.
Yapýlan konuþmalarýn ardýndan Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Halk Oyunlarý Ekibi tarafýndan gösteri sunuldu.
Sertifika Töreni, Kaymakam Vekili Pendik, Baþkan Akdoðan ve beraberindekilerin, Görme engellilere yönelik düzenlenen "Braile Alfabesi ile Okuma Yazma Kursu"nu ziyaret etmesiyle sona erdi.
![]()