O kitaba ulasabilecek bir mekanda degilim. O kitaba ulasabilenler varsa en azýndan o sayfayi scan edip resim olarak ya da text olarak ekleyebilirler mi. .
O kitaba ulasabilecek bir mekanda degilim. O kitaba ulasabilenler varsa en azýndan o sayfayi scan edip resim olarak ya da text olarak ekleyebilirler mi. .
Yazdýklarýnýz bi hayli enteresan,sürekli okuyorum,sizi tebrik etmek amacý ile üyelik almak zorunda kaldým.
Eðer sýrf bu yüzden üyelik aldýysanýz biz de teþekkür ederiz. Ama madem üyelik aldýnýz bildikleriniz varsa katký yapabilirsiniz. Sýrf bu bölümden bahsetmiyorum.
Sayýn Muharrem, kitap þu an yanýmda deðil. Ama aklýmýn bir köþesine yazdým.
alýntý:
muratkýlýç;
Yazdýklarýnýz bi hayli enteresan,sürekli okuyorum,sizi tebrik etmek amacý ile üyelik almak zorunda kaldým.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 10:52 ) deðiþtirilmiþtir.
bireysel emekli, sadece üye...
Tesekkurler, aslinda o kitabý ben de okudum ama yazarýn iddiasýný neye dayandýrdýgýný hatýrlamýyorum. Yazar kaynak belirtmiþ midir acaba?
Valla o rahibin zamanýndan bir belge kaldýðýný zannetmiyorum. Heralde rivayet olsa gerek.
Bu ülke sizin gibi gençlerle gurur duyar,araþtýrmacý ruhunuzu asla kaybetmeyin,yarýnlar sizin gibi deðerli gençlere emanet.
alýntý:
Nizipli_kurt:
Valla o rahibin zamanýndan bir belge kaldýðýný zannetmiyorum. Heralde rivayet olsa gerek.
Bende sanmýyorum. Benim sordugum, yazarýn bu rivayeti nereden aldýðý. Eðer kiþisel tahminden oteye gidemiyorsa, bu durumda biz daha saglýklý tahminlerde ya da çýkarýmlarda bulunabiliriz. Hatta eski bizans eserlerini yada osmanlý eserlerini inceleyenlere ulaþmamýz mumkun. Cunku yazarýn donemindeinternet henuz icad edilmediði ve dolayýsýyla da araþtýrmacýlýk olayý henuz bozulmadýðýndan, imkanlarý pek kýt idi.
Bizim imkanlarýmýz daha çok ve gerçeðe geçmiþtekinden daha yakýnýz.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 10:52 ) deðiþtirilmiþtir.
ama ozamanlarda posta güvercini vardi muharrem abii)onu es geçme
NÝZÝP NE DEMEK ??ÇOCUKLUGUMDAN BERÝ KENDÝ KENDÝME SORDUGUM AMA BULAMADIGIM BÝ SORU.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
alýntý:
sakalli0727:
ama ozamanlarda posta güvercini vardi muharrem abii)onu es geçme
NÝZÝP NE DEMEK ??ÇOCUKLUGUMDAN BERÝ KENDÝ KENDÝME SORDUGUM AMA BULAMADIGIM BÝ SORU.
yaa biz de o dertten muzdaribiz iþte.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 10:53 ) deðiþtirilmiþtir.
Europa Suriyeli çok güzel bir kýzdý. Öyleki parlak teni göz alýcý bakýþý ile dillere destan olmuþtu.http://www.Nizip.com/pic.asp?cmd=6&cid=1451
Demek ki buralarda da yaþamýþlar.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Nizip'te arasýra NRT'ye çýkýp tarihsel konularda konuþan bir amcamýz vardý. Ona sorabiliriz. Adýný bilmiyorum ama arada sýrada NRT haberlerinde çýkardý. Saçýnýn üst kýsmý dökülmüþ, geri kalan kýsmý beyaz, hafif þiþmaca bir amcamýzdý.
alýntý:
Muharremkaplan:
alýntý:
Nizipli_kurt:
Bende sanmýyorum. Benim sordugum, yazarýn bu rivayeti nereden aldýðý. Eðer kiþisel tahminden oteye gidemiyorsa, bu durumda biz daha saglýklý tahminlerde ya da çýkarýmlarda bulunabiliriz. Hatta eski bizans eserlerini yada osmanlý eserlerini inceleyenlere ulaþmamýz mumkun. Cunku yazarýn donemindeinternet henuz icad edilmediði ve dolayýsýyla da araþtýrmacýlýk olayý henuz bozulmadýðýndan, imkanlarý pek kýt idi.
Bizim imkanlarýmýz daha çok ve gerçeðe geçmiþtekinden daha yakýnýz.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 10:54 ) deðiþtirilmiþtir.
Nizip'in adý olarak Bilge UMUR, Türkiye'deki tarihi adlar kitabýnýn 604. sayfasýnda þu bilgileri vermektedir.Mardin'in ilçe merkezi Nusaybin'in adý Asur kaynaklarýnda Nasibina, Nasibena, Nasipina olarak geçiyor. Diðer bir ilçe merkezi kasabamýz olan Nizip'in adý da anlaþýlýyor ki ayný kökten gelmektedir. Ernest Honigmann'ýn (RE, Nisybin mad.) kaydettiðine göre; Arap coðrafyacýsý Yakub'a göre Nizip, Fýrat kýyýsýndaki Nisibin ar-rum diye anýlýyor. Arrum (roma ülkesindeki) eklenmesi o kenti, Ýslam yurdundaki Nisibin (Helen ve Roma aðzýnda Nisibis, þimdi Nusaybin) kentinden ayýr etmek içindir.. Ý.Halil ÝMAMOÐULLARININ çýkardýðý Geçmiþten günümüze Nizip Kitabýndaki Dr.Sadýk AYDENÝZ'in yazýsýndan alýnmýþtýr..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 10:56 ) deðiþtirilmiþtir.
0342 5171254
<table border="0" cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%" <tbody <tr <td class="tCellAlt0" valign="top" Muharremkaplan
themes/rc3_CO-Kiwipro/icons/offline2[/IMG] <div id="imPanelt2959" style="display: none" <table border="0" width="100" align="center" <tbody <tr <td colspan="2" width="100%" align="center" valign="top" "fSmall" </td </tr <tr <td width="50%" align="right" Bio images/icons/icon_profile[/IMG] </td <td width="50%" align="left" images/icons/pm[/IMG] PM</td </tr <tr <td width="50%" align="right" Email images/icons/icon_email[/IMG] </td </tr <tr </tr <tr </tr </tbody </table </div <div id="avPanelt2959" style="display: block" <table border="0" width="100%" align="center" <tbody <tr <td width="50%" align="center" valign="top" "fSmall" Ýþtirakçi
Themes/rc3_CO-Kiwipro/Stars/bronze[/IMG]
"fSmall" 184 mesaj
images/flags/iz-flag[/IMG] </td </tr </tbody </table </div </td <td class="tCellAlt0" colspan="3" valign="top" <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="5" width="100%" height="10" <tbody <tr <td valign="top" images/icons/icon_mi_2[/IMG] "fSmall" Tarih- 11.09.2006 : 14:07:37 </td </tr <tr <td valign="top"
Cided ile Ibrahimsehir koylerinin isimleri Nizip Savasindan kalmis olabilir mi? Ibrahim Pasa ile Nizam-i Cedid ordusundan yani. Acab bilen var mi. Bir de Nizip ismininkokeni hakkinda bilgisi olan var mi?.</td </tr </tbody </table </td </tr </tbody </table
0342 5171254
Muharrem bey müsadenizle bu iki konuyu birleþtirmeyi uygun gördüm. Ayrýca bahsettiðiniz kitab zannedersem bendeki kitap ve Nizip hakkýnda bugüne kadar yazýlmýþ konularýn temelini oluþturuyor. Nizipcomdaki özverili genç arkadaþlarýmýz bu kitabý bulup bana fotokopisini ulaþtýrdýlar, bir diðeri pdf ye aktardý ama boyut çok büyümüþtü. Bende texte aktarmaya çalýþýyorum. Birkaç güne kadar size ulaþtýrýrým Ýnþaallah. Bu arada özellikle bakmamý istediðiniz bir bölüm varsa bakayým.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 10:57 ) deðiþtirilmiþtir.
0342 5171254
Tesekkur ederim. Kitaptasadece Nizip isminin nereden geldigine iliskin yazýyý/bolumuve eger varsa o bilginin alýndýgý kaynagý yazsanýz yeterli. Kýsacýk bir seyistiyorum yani en fazla bir paragraf. Tesekkurler. Konuyu birlestirmeniz isabet olmus.