Ýtalya'nýn Gaziantep Fahri Konsolosluðu'nun 2011 yýlý kültür etkinlikleri kapsamýnda düzenlediði ''Ýtalyan Yemekleri Kursu'' sertifika töreni gerçekleþtirildi.
Þehitkamil Belediyesinden yapýlan yazýlý açýklamada, 2 hafta süren kursu baþarýyla tamamlayanlara sertifikalarý törenle verildi.
Ýtalya'nýn Ýzmir Konsolosu Igor Di Bernardini ve Þehitkamil Belediye Baþkaný Rýdvan Fadýloðlu, Fahri Konsolos Mehpare Þayan Kileci'nin de katýldýðý sertifika töreni öncesinde Ýtalyan yemeði yaptý.
Kileci, törendeki konuþmasýnda, Türk ve Ýtalyan kültürlerini birbirine yaklaþtýrmak üzere düzenledikleri etkinliðin baþarýyla sonuçlandýðýný belirterek, þunlarý kaydetti:
''2010 kültürel etkinliðinde Gaziantep mutfaðýnýn en güzel örneklerini ilk kez Ýtalyanca yayýnlamýþtýk. Bu yýl ise düzenlediðimiz kurs ile Ýtalyan yemeklerini Gaziantep'te tanýtmayý amaçladýk.
Ýtalyan mutfaðý tarihteki kültürlerden ve kendi içinde ayrý bir dünya oluþturan her bölgenin kendine has mutfak geleneklerinden kalan mirasýn harmanlanmasýyla oluþmuþtur. Bu mutfaðýn temelleri Ýtalya'nýn geçmiþte yemek konusuna deðer veren birçok kültüre ev sahipliði yapmasýyla oluþmuþtur. Damak tadýna önem veren Gaziantep halkýnýn farklý yemek kültürlerine ilgi göstermesi bizi oldukça memnun etti.''
Þehitkamil Belediye Baþkaný Fadýloðlu ise önemli bir etkinliðin parçasý olmaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.
Sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirten Fadýloðlu, þöyle devam etti:
''Ýtalyan ve Türk kültürlerinin kaynaþmasý açýsýndan bu etkinliði çok önemsiyoruz. Gaziantep, Türkiye'nin geliþen ve deðiþen yüzü. Ýnsanlar kabuðundan sýyrýlýp dünyayla entegre olmalýlar. Bizim farklý kültürlerden, farklý kültürlerin de bizden alacaðý çok þey var.''
![]()