![]()
Nizip Ticaret Odasý tarafýndan her yýl geleneksel hale getirilen, "Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni" bu yýlda gerçekleþtirilerek, ilçede yüksek düzeyde vergi ödeyen iþ adamlarýna ve Nizip Ticaret Odasý tarafýndan, SODES Projesi kapsamýnda hazýrlanan "Kadýn ve Engellilerde Giriþimcilik Potansiyelini Artýrýyoruz" projesinde eðitim gören kursiyerlere yönelik Sertifika Töreni düzenlendi.Nizip Ticaret Odasý Toplantý Salonu'nda düzenlenen Törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarý, Mehmet Erdoðan ve Halil Mazýcýoðlu, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Ýl Özel Ýdaresi Genel Sekreteri Cafer Yýlmaz, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Karkamýþ Kaymakamý Ferhat Sinaoðlu, Garnizon Komutaný Binbaþý Cem Çerkezoðlu, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Nizip Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Nizip Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Gaziantep Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Aslan, Nizip Ticaret Odasý 2. Baþkanlarý Mustafa Doktoroðlu ve Bülent Öðüt, Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Erol Çember, çevre Ýl ve Ýlçelerden gelen Oda Baþkanlarý ve Nizipli Ýþadamlarý ile Ýþletmeciler katýldý. Programýn açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt þunlarý söyledi. "Kayýt dýþý ekonomi ile mücadele, ülkemizin geleceðini düþünen her vatandaþýmýzýn asil görevleri arasýnda olmalýdýr. Küresel arenada rekabet edebilmek için þirketlerimizin büyümesini saðlamak gerekir. Bu büyümede ancak kayýt dýþýnýn olmadýðý rekabetin adil olduðu vergi ve mali sistemin istikrarlý olduðu bir ortamla saðlanýr. Altý çizilmesi gereken ve ülkemiz için çok önemli bir husus olarak belirtmek gerekir ki, demokrasi kalitesinin arttýrmanýn yolu da, kayýt dýþýný yok etmekten geçmektedir. Bugün ilçemizde yüksek düzeyde vergi ödeyen, ihracat yapan, zirai stopaj ödeyen, tarýma katký saðlayan firma ve þahýslarýmýza baþarýlarýndan ve Yüksek düzeyde vergi ödeyen ihracat yapan firma ve kiþileri içtenlikle kutlarým" dedi.
MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, MHP Türkiye'nin tüm sorunlarýyla uðraþan bir partidir iktidar olduðumuz zaman ekonomi konusunda ne gibi çalýþmalar yapacaðýmýzý halkýmýz görecek bizler iþsizlik ve yolsuzluðu azaltmak ve rekabet gücü yüksek bir üretim tesis etmek istiyoruz" dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ise konuþmasýnda; "Verilen vergilerin bizim dönemimizde boþa gitmiyor, Türkiye son yýllarda her alanda önü açýlmýþ bir ülkedir iç ve dýþ borçlarýn az olduðu bir Türkiye'yiz bu durum siz deðerli vatandaþlarýmýzýn vergileriyle ortaya çýkmýþtýr" dedi. Milletvekili Sarý konuþmalarýna þöyle devam etti.
Tarým alanýnda, eðitim alanýnda ve turizm alanýnda ilçenin ekonomisine büyük katký saðlayacak çalýþmalarýn hýzla sürdüðünü ve bu alanlarda birçok hizmetin Nizip'te hayata geçtiðini belirterek vergi ödeyerek ülkeye ve ilçeye katký saðlayan tüm vatandaþlarýmýz kutluyor ve tebrik ediyorum" dedi.
Plaket alan firmalarý kutlayan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý, "Birçok ilden büyük olan bu ilçemizdeki esnaflarýmýz gerçek anlamda bu davranýþlarýyla bütün insanlara örnek olacaðý kanaatindeyim" diyerek firma sahiplerini kutladý.
Kurumlar Vergisi'nde Birincilik Yine Bilal Çeker'in
![]()
Kurumlar Vergisi Birincisi olan "Çek-Pet Petrol Ürünleri Ýnþaat Ürünleri Ýnþaat Sanayi ve Ticaret Limitet Þirketi" adýna Yönetim Kurulu Baþkaný Bilal Çeker'e, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý tarafýndan Plaket takdim edilirken, Gelir Vergisi Birincisi olan Ali Acar'a ise AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý tarafýndan Plaket takdim edildi. Kurumlar Vergisi Ýkincisi olan Kýzýlaslan Saðlýk Hizmetleri Yapý Ýnþaat Sanayi ve Ticaret Limitet Þirketi adýna Murat Kýzýlaslan'ýn Plaketini, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazýcýoðlu takdim ederken, Gelir Vergisi Ýkincisi olan Abdullah istemez'e Plaketini MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir takdim etti. Kurumlar Vergisi Üçüncüsü Öz Volkan Petrol Ürünleri Petrol Nakliyat ve Ýnþaat Sanayi ve Ticaret Limitet Þirketi adýna Þirket Müdürü Mehmet Seyit Çeker'e AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoðan tarafýndan Plaket takdim edilirken, Gelir Vergisi Üçüncüsü Tiryaki Ticaret Adýna Mehmet Tiryakiye ise Plaketini Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz takdim etti. Ýhracat Birincisi olan Beþler Gýda ve Kimya Anonim Þirketi adýna Ýbrahim Tutar'a Plaketini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kuseyri takdim ederken, Zirai Stopaj Birincisi olan Göktaþlar Et Ürünleri adýna Erkan Çevikbaþ'ýn Plaketi, Gaziantep Vergi Dairesi Baþkaný Erol Çember tarafýndan takdim edildi. Ýhracat Ýkincisi olan Sayýnlar Gýda A.Þ. adýna Erhan Sayýn'a ise Plaket, Gaziantep Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Aslan tarafýndan takdim edildi.
![]()
Zirai Stopaj Ýkincisi olan Özberkler Pamuk Sanayi adýna Yönetim Kurulu Baþkaný Osman Özberk'in Plaketi ise Karkamýþ Kaymakamý Ferhat Sinanoglu tarafýndan takdim edildi. Ýhracat Üçüncüsü Deniz Dýþ Ticaret Þirketi adýna Necdet Deniz'in Plaketi, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan tarafýndan takdim edilirken, Zirai Stopaj Üçüncüsü olan Coþkun Güzel'in Plaketi de Ticaret Odasý 2. Baþkaný Mustafa Doktoroðlu tarafýndan takdim edildi.
Plaket Töreni daha sonra Kurumlar ve Gelir Vergisi'nde dereceye giren takdim töreniyle devam ederken, Programýn sonunda Nizip Ticaret Odasý'nca düzenlenen ve SODES Projesi kapsamýnda hazýrlanan "Kadýn ve Engellilerde Giriþimcilik Potansiyelini Artýrýyoruz" Projesinde eðitim gören kursiyerlere sertifika ve projeye destek verenlere verilen Plaket töreniyle son buldu.
![]()
![]()