Hüseyin Avcý, AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayý olduðunu açýkladý. 1955 Yýlýnda Gaziantep'te doðan Hüseyin Avcý, Ýlkokul, Ortaokul ve Lise Öðrenimini Gaziantep'te tamamladý. Gazi Üniversitesi Mesleki Eðitim Fakültesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Türk Ýnkýlâp Tarihi Enstitüsünde Yüksek Lisans, Ýstanbul Üniversitesinde Organizasyon Ve Ýþletme Dalýnda Doktora yaptý. 1977 yýlýnda Gümrük Bakanlýðý'nda memur olarak göreve baþlayan ve halen ayný kurumda Genel Müdür Yardýmcýsý iken Adalet ve Kalkýnma Partisinden Milletvekili Aday Adayý olmak üzere, istifa ederek, Aday Adaylýðýný açýklayan Hüseyin Avcý konuþmalarýna þöyle devam etti.
Yapýlacak olan Genel Seçimlerde Adalet ve Kalkýnma Partisi'nden Aday Adayý olmak için baþvurumu yaptým. Bundan böyle seçim süresince hemþerilerimin yanýnda olacaðým. Beni siyasete yiten ve özellikle AK Parti'yi tercih etmemdeki sebep, 2002 yýlýndan bu yana AK Parti sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti'ne istikrar geldi. Gerek ekonomi gerek siyasette ciddi bir þekilde istikrarý yakaladý. Örnek verecek olursak ekonomik krizden birçok ülkeler etkilendi, ancak Türkiye'miz iktidarýn istikrarlý olmasý nedeniyle bu krizden çok fazla etkilenmedi. Bununla birlikte ülke siyasetinde getirisi yüksek olan bir siyasi partiden aday adayý olmak beni mutlu etmiþtir. Eðer adaylýðýmýz kesinleþir, seçimde AK Parti Gaziantep Milletvekili seçilirsem bilgi ve deneyimimi, ülkem ve Gaziantep için harcayacaðým. Hüseyin Avcý; "Bu yolda, ben de varým" diyerek sözlerini tamamladý.
![]()