Doktor Bekir Ýnci 10 Mart 2011 tarihinde 12 Haziran 2011 tarihinde yapýlacak olan 24. Dönem Milletvekilliði Genel Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Aday Adayý olmak üzere, Saðlýk Bakanlýðý Gaziantep Ýl Saðlýk Müdürlüðü'ndeki görevinden istifa etti. Ýlkokulu, doðum yeri ve memleketi olan Gaziantep'in Araban Ýlçesin' de tamamlayan Dr. Bekir Ýnci, Ortaokul ve Lise Eðitimini ise Mersin Gazi Lisesinde tamamladý. 1987 yýlýnda eðitime baþladýðý Ankara Üniversitesi Týp Fakültesinden 1994 yýlýnda mezun olan Ýnci, Üniversite eðitimi sýrasýnda, en son haliyle Ülkü Ocaklarý Eðitim ve Kültür Vakfý'na dönüþen Bizim Ocak bünyesinde çeþitli görevlerde bulundu. 1989 -1991 Yýllarý arasýnda Atatürk Öðrenci Yurdu Öðrenci Temsilciliði görevi sonrasý, 1994 yýlýnda ilk kamu görevi olan Saðlýk Bakanlýðý Gaziantep Ýli Araban Ýlçesi Merkez Saðlýk Ocaðýna atandý. Dr. Bekir Ýnci, daha sonra sýrasýyla Gaziantep Ýli Þehitkâmil Ýlçesi Karþýyaka Saðlýk Ocaðý, Hasan Fattum Kafadar Saðlýk Ocaðý, Ünaldý Saðlýk Ocaðý, Nurdaðý Ýlçesi 112 Acil Saðlýk Hizmetleri Ýstasyonunda görev yaptý. 1999 Yýlýnda Gaziantep Ýl Saðlýk Müdürlüðü Ýl Saðlýk Müdür Yardýmcýlýðý görevine atanan Bekir Ýnci, buradaki görevinden, 2006 yýlýna kadar devam eden Gaziantep 75. Yýl Kadýn Hastalýlarý ve Doðum Hastanesi Baþhekim Yardýmcýlýðý görevine atanarak ayrýldý. Doktor Bekir Ýnci, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapýlan 23.Dönem Milletvekilliði Genel Seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekilliði Aday Adayý oldu. Son olarak asli kadrosu Gaziantep 75.Yýl Kadýn Hastalýlarý ve Doðum Hastanesi olmak üzere, Gaziantep Ýli Þehitkâmil Ýlçesi Kocatepe Aile Saðlýðý Merkezinde, Aile Hekimi olarak halen görev yapmakta.
Bekir Ýnci, "Türk-Ýslam Vakfý Yönetim Kurulu Üyeliði, Türk Ocaklarý Kurucu Üyeliði ve Yönetim Kurulu Üyeliði, Tüketici Haklarý Koruma Derneði Yönetim Kurulu Üyeliði, Arabanlýlar Derneði Yönetim Kurulu Üyeliði ve Türk Saðlýk Sen. Genel Kurul Delegeliði gibi
Gaziantep Ýlinde faaliyet gösteren çeþitli sivil toplum kuruluþlarýnda çalýþmalar yaptý. Ülkemizin geleceði ve yarýnlarýmýz adýna kaygýlar duyduðunu belirten Bekir Ýnci, gençlik yýllarýndan itibaren günümüze kadar, ülkemizin çözüm merkezi olarak gördüðü Türk Milliyetçiliði camiasý içerisinde bir nefer olarak görev yaptý.
Orta derecede Ýngilizce bilen Bekir Ýnci, Dr. Nilüfer Ýnci ile evli olup, Ahmet Baturalp, Begüm ve Zeynep isimli üç çocuk babasýdýr.
![]()