"8 Mart Dünya Kadýnlar Günü" dolayýsýyla bir açýklama yapan MHP Nizip Ýlçe Kadýn Kollarý Baþkaný Fatma Nimide Tiryaki; "Kadýn, her þeyden önce mukaddes bir varlýk, Ana ise Türk ýrkýnýn yegane, bereket kaynaðýdýr" dedi. Hükümdarlarýn, cengâverlerin, hanlarýn, cihan imparatorlarýnýn önünde eðildiði, elini öptüðü müstesna bir varlýk olan kadýnýn Türk Kültüründe ayrý bir yeri olan kutsal bir varlýk olduðunu söyleyen Tiryaki, Ýnsan Haklarý ve bunun önemli bir parçasý olan Kadýn Haklarý, Ýslamiyet'in insanlýða getirdiði ilahi mesajýn özünde, yer alan temel deðerlerden birisidir, diyerek; "Cennet Analarýn Ayaðý Altýndadýr" diyen Dinimizin, kadýna hak etmiþ olduðu deðeri vermiþtir" dedi. MHP Nizip Kadýn Kollarý Baþkaný Fatma Nimide Tiryaki sözlerini þöyle sürdürdü.Unutmayýnýz ki, Ýslamiyet'in ilk þehidi bir kadýndýr. Türkiye Cumhuriyeti kurulurken de Türk Kadýný, erkeðin yanýnda olmuþtur. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Kadýnýna gereken deðeri vermiþ, Türk Kadýný birçok Ülkeden önce seçme ve seçilme hakkýna sahip olmuþtur. Atatürk'ün dediði gibi; "Dünyada hiçbir Milletin kadýný, ben Türk Kadýnýndan fazla çalýþtým, Milletimi kurtuluþa ve zafere götürmekte Türk Kadýný ve Anadolu Kadýný kadar emek verdim diyemez. Ey Türk Kadýný, sen yerlerde sürünmeye deðil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layýksýn" dedi. MHP Nizip Ýlçe Kadýn Kollarý olarak, baþta Þehit Anneleri olmak üzere tüm kadýnlarýmýzýn "8 Mart Dünya Kadýnlar Günü"nü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Haným, Nene Hatun, Kara Fatma, Þerife Bacý ve Kurtuluþ Savaþýmýzýn Kahraman Kadýnlarýný rahmet ve þükranla anýyorum" diye konuþan Fatma Nimide Tiryaki; ayrýca Nizip'te ilk defa kurulan Milliyetçi Hareket Kadýn Kollarýnýn kurulduðunu belirterek, güçlü bir yönetim için partiye davet çaðrýsýnda bulundu.