![]()
Nizip Mesleki Eðitim Merkezi 2010 -2011 Eðitim-Öðretim Yýlý Mesleki ve Teknik Eðitim Okul Kurumlarý Arasý "Proje Tabanlý Beceri Yarýþmasý"nda Turizm Hizmetleri dalýnda "Esmer Güzeli" adlý proje il 2.si oldu. Bu çerçevede Fabrikasyon iþlemlerinden geçmiþ tatlandýrýcýlarýn, vücut metabolizmasý için zararlarýndan korunup, Baklava tatlandýrýcýlarýnda doðal yollarla elde edilen Antep pekmezi kullanýlacak. Proje Danýþman Hocalarý Menderes Sözmen, Müslüm Karabacak, Arzu Doðan ile Proje Öðrencilerinden Serhat Kurt bu yýl yine, Nizip Mesleki Eðitim Merkezi'ni baþarýyla temsil ederek bu defa, Nizip Baklavasý ürettiler. Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip Mesleki Eðitim Merkezi'ni ziyaret ederek, Nizip Baklavasý yapýmý hakkýnda bilgi aldý. Kaymakam Karadeniz'e ziyaretinde, Nizip Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitimi Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Nizip Madeni Sanatkârlar Odasý Baþkaný Hüseyin Kök ve Kasaplar Odasý Baþkaný Osman Þimþek eþlik etti. Kaymakam Karadeniz ve beraberindekilere projenin tanýtýmýný yapan Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öztürk, Nizip Baklavasý yapýmýnda katkýda bulunan proje ortaðý Gözde Pastanesi'ne ve Habeþ Dokuyucu'ya teþekkür etti. Ziyarette Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz ve beraberindekilere Projede Ýl Ýkincisi olan Nizip Baklavasý ikramýnda bulunuldu.
![]()