![]()
AK Parti Gaziantep milletvekili Aday Adayý olan Süleyman Mutlucan, Memleketi Gaziantep'te Basýn Mensuplarýna bir kahvaltý verdi. Kahvaltý programýna Nizip'ten, Nizip Radyo Televizyon Yönetim Kurulu Baþkaný Osman Alpaslan, NRT Kameramaný Abekir Turan ile Gaziantep ve Bölgesinde bulunan tüm gazeteciler katýldý. Kahvaltýda gazetecilerin sorularýný yanýtlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayý Süleyman Mutlucan; "Adaylýðýmý sizlerin huzurunda açýklýyorum" dedi. 2 yýldýr AK Partinin içinde olduðunu belirten Mutlucan, daha sonra yapacaðý hizmetler konusuna deðindi. Aday olmam ve seçilmem halinde Gaziantep olmak üzere iþsizliði çözmek istiyorum" diye konuþan Süleyman Mutlucan, "AK Parti Hükümeti ve Milletvekilleri bu ülkenin sorunlarýný yakýndan takip ediyor. Bizde bu hizmete gönül verdik ve aday adayý olduk" dedi.
Gerçekleþtirecek uygulamalar ve projeler konusuna deðinen Süleyman Mutlucan, "Fýstýk iþleme iþlemlerinin Avrupa standartlarýna uygun hale getirilerek en küçük iþlemecimizin bile ürününü yurt dýþýna satabilmesi, Ýlimizde zeytin iþlenmesi konusunda yatýrýmlarýn yapýlmasý, Suriye sýnýrýna yakýnlýðýmýz vesilesiyle sýnýr ticaretinde yapýlacak yeni anlaþmalar sayesinde ilimizde ticareti hýzlandýrarak ekonomik gelir seviyesini arttýrmak, Tarým ve hayvancýlýkta þirket ortaklý kooperatiflerin kurulmasýyla hayvancýlýðýn geliþtirilmesi, Ýlimiz genelinde üniversite sayesinde geliþen ekonominin, yine üniversite odaklý yatýrýmlarýn yapýlmasýyla ekonomik canlanmanýn saðlanmasý, Ýlimizi teþvik bölgesi kapsamýna ekleterek, ilimiz iþadamlarýna destek saðlamak" gibi baþlýca hizmetler ve projeler arasýnda bulunuyor.
Mersin' de küçük bir madeni yað satýþ dükkâný olarak atýldýðý iþ hayatýna, 1982 yýlýnda Ataþ Rafinerisinde Büro açarak akaryakýt toptancýlýðý ile devam eden BP Akaryakýt Ýstasyonunda saha yöneticiliði, Madeni yað ve araç yan sanayi parçalarý Satýþ Temsilciliði, OPET Petrolcülük A.Þ.'de istasyon kurulumlarýnýn baþýnda ekip yönetimi görevine devam eden evli ve 2 çocuk babasý Süleyman Mutlucan, 1971 yýlýnda Gaziantep'te doðdu.
![]()