AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, önceliklerinin eðitim olduðunu belirterek, ''Milli Eðitim Bakanlýðýnca 2011 yýlýnda ilköðretim yatýrýmlarý için 14 milyon TL ödenek ayrýldý'' dedi.
Sarý, yaptýðý yazýlý açýklamada, Gaziantep'teki öðrencilerin daha iyi koþullarda ve saðlýklý ortamlarda eðitim ve öðretim görebilmesi için birçok projenin gündeme geldiðini ve bu projelerin yatýrým programýna alýnmasýnýn saðlandýðýný bildirdi.
Milli Eðitim Bakanlýðý'nca 2011 yýlýnda ilköðretim yatýrýmlarý için 14 milyon lira ödenek ayrýldýðýný belirten Sarý, 11 adet ortaöðretim okullarýnýn devlet yatýrým programýna alýndýðýný, bu okullarýn 8 tanesinin 2011 yýlý yatýrým programýna ilk defa alýndýðýný, 3 tanesinin de 2010 yýlý ek programýnda gelen yatýrýmlar olduðunu ifade etti.
2011 yýlý ortaöðretim yatýrým programýna ilk defa giren yatýrýmlardan bahseden Sarý, þu bilgileri verdi:
''Þahinbey ilçemize 24 derslikli Anadolu Lisesi (Yeþilkent) projesi, Þahinbey ilçemize 24 derslikli Karataþ Kýz Meslek Lisesi, ayrýca 240 kiþilik öðrenci pansiyonu projesi Þahinbey ilçemize Ýmam Hatip Lisesi projesi, Þehitkamil ilçemize 24 derslikli Anadolu Lisesi (Umut Mahallesi'ne) projesi, Oðuzeli ilçemizde bulunan Oðuzeli Çok Programlý Lisesine 200 kiþilik pansiyon projesi, Ýslahiye ilçemizde bulunan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine 16 ek derslik ve 1 atölye projesi, Nizip ilçemizde bulunan Hüseyin Yalçýn Çapan Lisesine spor salonu projesi, Nizip ilçemize Kýz Teknik ve Meslek Lisesi, pansiyon ve spor salonu projesi 2011 yýlý yatýrým programýna alýnmýþtýr.''
Milletvekili Sarý, 2010 yýlý ek programýndan devam eden projelerin de Þahinbey ilçemize 21 derslikli Ayvaz Burçkan Çok Programlý Lisesi ikmalinin yaný sýra 240 kiþilik öðrenci pansiyonu olduðunu, ayrýca Nizip ilçesine 12 derslikli Anadolu Saðlýk Meslek Lisesi ve 24 derslikli Ticaret Meslek Lisesi projesinin ihale aþamasýnda devam ettiðini kaydetti.
Sarý, ''Eðitimde ve öðretimde Gaziantep önemli aþamalardan geçmiþ ve hak ettiði düzeye gelecektir'' dedi.