![]()
Kahramanmaraþ'ýn Düþman Ýþgalinden Kurtuluþu'nun 91. Yýldönümü etkinlikleri çerçevesince Türkiye genelinde düzenlenen "Madalyalý Kahraman Þehir" konulu; "Resim, Þiir ve Kompozisyon Yarýþmalarý"na Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Türkçe Öðretmeni Dilek Okþar rehberliðinde hazýrlanan, 7/A Sýnýfý Öðrencisi Mustafa Uludað, kompozisyon dalýnda Türkiye 3. sü oldu. Kahramanmaraþ Belediyesi ile Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü'nün organize ettiði yarýþmaya Resim alanýnda 1.247, kompozisyon alanýnda 483 ve þiir alanýnda 1.184 eser olmak üzere ülke genelinden toplam 2.914 eser deðerlendirmelere katýldý.
Kahramanmaraþ Necip Fazýl Kýsakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Kahramanmaraþ Belediye Baþkaný Mustafa Poyraz, Baþkan Yardýmcýsý Cevdet Kabakçý, Kent Konseyi Baþkaný ve Baþkanlýk Danýþmaný Zeynep Arýkan, Ýl Milli Eðitim Müdürü Tahsin Nas, Okul Müdürleri, Öðretmenler, Öðrenciler ile Veliler katýldýlar.
Kompozisyon dalýnda Türkiye 3. sü olan Nizip Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Öðrencisi Mustafa Uludað'a ve Türkçe Öðretmeni Dilek Okþar'a ödüllerini Kahramanmaraþ Milli Eðitim Müdürü Tahsin Nas verdi. Ali Alkan Ýlköðretim Okulu öðrencisi Mustafa Uludað'a ödül olarak 500,00 TL, Türkçe Öðretmeni Dilek Okþar'a ise bir adet cep telefonu ve çeþitli hediyeler verildi.
Konu hakkýnda bir açýklama yapan Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Müdürü Mehmet Gören, ekip çalýþmasýnda güzel örnek gösteren Ali Alkan Ýlköðretim Okulu'nun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde 2009 -2010 eðitim-öðretim yýlýnda Gaziantep'in en baþarýlý okulu olduðunu belirtti. Nizip'i en iyi þekilde temsil ettiklerini söyleyen Okul Müdürü Mehmet Gören sözlerine þöyle devam etti.
Ýlçemizde ve ilimizde elde ettiðimiz baþarýlarýmýzý bu yýlda devam ettirmekteyiz. Okulumuz Türkiye petrolleri Anonim Ortaklýðý Adýyaman Bölge Müdürlüðü tarafýndan düzenlenen ve Güneydoðu Anadolu Bölgesindeki illeri kapsayan "Benimde Bir Hayalim Var" konulu þiir yarýþmasýnda bölge üçüncüsü olmuþtur. Bu baþarýlarda Türkçe Öðretmenimiz Dilek Okþar baþta olmak üzere, emeði geçen tüm öðretmenlerimize teþekkür ederiz" þeklinde konuþtu. .
![]()