![]()
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bünyesinde kurulan Nizip Eðitim Fakültesi binasýný yaptýracak hayýrsever iþadamý Yasin Altýnbaþ, Vali Süleyman Kamçý ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yasin altýnbaþ arasýnda protokol imzalandý.
Vali Kamçý, GAÜN Rektörlük Senato salonunda düzenlenen törendeki konuþmasýnda, eðitime yatýrýmýn insana yapýlan en deðerli yatýrým olduðunu söyledi.
Gaziantep'in eðitim seviyesinin artýrýlmasýna yönelik ciddi harcamalar yapýldýðýný, son yýllarýn en büyük yatýrýmlarýnýn bu yýl gerçekleþtirileceðini belirten Kamçý, ''GAÜN, bölgenin en iyi geliþen üniversiteleri arasýnda baþý çekiyor. Eðitime yapýlacak yatýrýmlarla, Gaziantep'i sanayiden sonra eðitim üssü haline getireceðiz'' diye konuþtu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý da Nizip'i son yýllarda belediyecilik alanýnda yapýlan altyapý yatýrýmlarý yanýnda sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyetlerle bölgenin en geliþmiþ ilçesi haline getirdiklerine dikkati çekti.
Eðitim Fakültesinin 5 yýl önce kurulmasýnýn öngörüldüðünü hatýrlatan Sarý, ancak, çeþitli nedenlerle Nizip'in önünü açacak yatýrýmýn bu güne nasip olduðunu belirterek, binayý inþa edecek iþadamý Yasin Altýnbaþ'a da teþekkür ettiðini söyledi.
AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoðan ise hükümetin eðitim yatýrýmlarýna önem verdiklerini, fakülte binasýnýn 2 yýl içerisinde tamamlanarak hizmete açýlacaðýný belirtti.
Rektör Prof. Dr. Yavuz Coþkun da sürekli yenilik ve geliþmeyi kendilerine hedef olarak koyduklarýný, göreve geldiklerinde 11 bin olan öðrenci sayýsýný 20 bine çýkardýklarýný, Eðitim Fakültesi'nin 2012-2013 eðitim öðretim dönemine yetiþtirileceðini söyledi.
Ýþadamý Yasin Altýnbaþ da Nizipli olduðunu ve ilçeye eðitim konusunda ciddi bir yatýrým yapmayý düþündükleri bir sýrada GAÜN'den gelen teklife olumlu yanýt verdiklerini ifade etti.
Konuþmalarýn ardýndan, Gaziantep Valisi Kamçý, Rektör Prof. Dr. Coþkun ve iþadamý Altýnbaþ arasýnda protokol imzalandý.
![]()