Dünyada Türkiye
Türkiye'de G.Antep
G.Antep'te Nizip
....
Malzemeler: Un,yumurta,tereyaðý,tuz,niþasta,fýstýk.
Yapýlýþý:
Un,niþasta,tuz,yumurta ve su ile iyice yoðurulan hamur açýlma kýsmýna geldikten sonra,yumak haline getirilir. Bu yumaklar merdane ile iyice açýlýr. Ayný þekilde açýlan ince yufkalardan 8 tanesi üst üste getirilir ve 8 kat olur.Tereyaðý ile iyice yaðlanan tepsiye konulur. Arasýna antep fýstýðý konulduktan sonra yine ince þekilde açýlmýþ bir kat daha yufka ile kapatýlýr. Daha sonra özel baklavanýn özel býçaðý ile dilimlenir ve fýrýna sürülür. Piþtikten sonra þerbeti dökülür ve servise hazýr hale getirilir. Hadi bakayým afiyet olsun.
tukla online sipariþ