Nizip'te zeytin ve zeytinyaðý üretiminin bilinçsiz yapýlmasýný engellemek, kriterlere uygun üretim yapýlmasýný saðlamak amacýyla, 'Zeytinyaðý Tadým Eðitimi' Nizip Ticaret Odasýnda verilmeye baþlandý.
Gaziantep Ticaret Borsasý ve Nizip Ticaret Odasý (NTO), ve Nizip Ticaret Borsasý iþbirliðiyle 'Zeytindostu Derneði' organizasyonunda verilen eðitimin 18-19 Ocak tarihlerinde devam edeceði belirtildi.
Düzenlenen eðitim toplantýsýnda konuþan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Türk Gýda Kodeksi Zeytinyaðý ve Prina Yaðý Tebliðinin tadým kriterleri maddesi gereðince tüm zeytinyaðý sektörünün 3 Aðustos 2010 tarihinden itibaren tadým kriterlerine uymakla yükümlü olduðunu, bu eðitimin bölgenin en büyük verim kaynaklarýndan biri olan zeytin kalitesini artýrmak amacýyla verildiðini belirtti.
Özyurt, eðitim sonunda eðitimcilere katýlým belgesi, yapýlacak olan sýnavda baþarýlý olanlara ise zeytinyaðý tadýmcý sertifikasý verileceðini söyledi.
Yapýlan konuþmalarýn ardýndan Ýtalyan Tadýmcýlar Birliði kurumundan gelen Ýtalyan Eðitmenler tarafýndan katýlýmcýlara zeytin ve zeytinyaðý üretimi hakkýnda bilgiler verildi.
NTO meclis toplantý salonunda verilen 'Zeytinyaðý Tadým Eðitimi' Nizip Ticaret Borsasý Baþkaný Mustafa Altýnbaþ, Gaziantep Ticaret Borsasý Meclis Baþkaný Ali Tabur, Kilis Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Mehmet Özçiloðlu ve ilçede zeytinyaðý sektörüyle uðraþan iþadamlarý katýldý.