Gaziantep valiliði koordinasyonunda, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan yürütülen ''Yazýlýmda Bizde Varýz'' adlý Sodes projesi ile ilgili kurs baþladý.

Nizip Ticaret Meslek Lisesinde haftanýn iki günü olmak üzere baþlayan kurslarý yerinde inceleyen Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt kursa katýlan engelli vatandaþlarla yakýndan ilgilenerek kurs hakkýnda bilgi verdi.Konuyla ilgili açýklama yapan Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, ilçede yaþayan engelli vatandaþlarýmýzýn katýldýðý kursun 3 etaptan oluþtuðunu 1.etabýn 1 Mayýs 2011 tarihine kadar süreceðini ve mayýs ayýnda yapýlacak olan sýnav sonunda ise baþarýlý olan 15 kursiyere yazýlýmda bizde varýz SODES projesi kapsamýnda birer adet dizüstü bilgisayara hediye edileceðini ayrýca evlerinede yine proje kapsýma ücretsiz internetin çekileceðini belirtti. Milli Eðitim Müdürü Kurt, kurslarýn Nizip Ticaret Meslek Lisesinde devam ettiðini ve þuana kadar 30 engelli vatandaþýn kursa katýldýðýný, kurslara katýlan kursiyerlere 15'er lira harçlýk verildiðini söyledi. Kurt, kursun 3. etabýnýn uygulamalý eðitim þeklinde kursiyerlerin evlerinde olacaðýný, bu kurs sonunda bilgisayar yazýlým eðitimi alan engelli vatandaþlarýmýz bilgisayar ve yazýlým konusunda almýþ olduklarý sertifikalarla kolaylýkla iþ sahibi olabileceklerini vurguladý.