GAZÝANTEP MÝLLETVEKÝLÝ SAYIN MEHMET SARI’NIN 25 ARALIK GAZÝANTEP’ÝN KURTULUÞ GÜNÜNÜN 89.YILI SEBEBÝYLE YAYINLADIÐI BASIN BÝLDÝRÝSÝ
Milli Mücadele yýllarýndan günümüze kadar her zaman, her konuda Anadolu'ya örnek olan ve adýný altýn harflerle tarihe ve Türk halkýnýn gönlüne kazýyan Gaziantepliler iþgal güçleri karþýsýnda teslim olmadan, hiçbir yerden yardým ve destek almadan büyük bir kararlýlýk, irade ve dayanma gücüyle,nice adsýz kahramanlarýn seferberliðinde birliðimize, bütünlüðümüze, vatanýmýza ve baðýmsýzlýðýmýza yönelecek her türlü tehdide karþý, canlarýný ortaya koymak pahasýna büyük bir mücadele örneði göstermiþlerdir.
Bugün de gururla söylüyorum ki vatanýmýz bulunduðumuz coðrafyada güven ve istikrarýn en büyük temsilcisidir. Fakat; birliðimize, bütünlüðümüze, vatanýmýza ve baðýmsýzlýðýmýza yönelecek her türlü saldýrýya karþý, kahraman ecdadýmýzdan aldýðýmýz güç ve inançla ayný kararlýlýk ve azimle karþý koyacak güçteyiz.
Gaziantep, tarihte "Gazi" unvanýný alan ilk ve tek ildir. Bu baðlamda Gaziantepliler, kurtuluþ yýllarýnda düþmana karþý gösterdikleri üstün direniþle, vatanýmýzýn diðer illerindeki direniþlere de örnek olduklarý gibi, bugünde sanayi ve ticaret alanýnda gösterdikleri muaffakiyet, yarattýklarý üretim ve istihdamla ülke ekonomisine katkýda bulunmakla birlikte kalkýnmada da önderlik ve model olarak gösterilen marka bir þehir olmuþtur.
Bu duygular ve düþüncelerimle Gaziantep’in geçmiþten aldýðý güçle milli birlik ve beraberlik gücüyle ülkemizin kalkýnma ve geliþmesinin her aþamasýnda lider olacaðýna olan inancýmla ilimizin düþman iþgalinden kurtuluþunun 89'uncu yýldönümünde tüm hemþerilerimi kutluyor, þehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnetle anarken saygý ve selamlarýmý sunuyorum.