Nizip Engelliler Derneði konu hakkýnda bir basýn açýklamasý yayýnladý..
Engelli vatandaþlarýmýza yönelik olarak yapýlan sodes projesi hakkýnda Nizip Engelliler Derneði Baþkaný Abdurrezzak Pamuk bir basýn açýklamasý yayýnladý
SODES Projesi kapsamýnda Ýlçemizde yaþayan engelli vatandaþlara yönelik, Nizip Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan Bilgisayar Yazýlýmý Eðitimi verilecek. “Yazýlýmda Bizde Varýz” adý altýnda düzenlenecek olan Bilgisayar Kursu hakkýnda bir açýklama yapan Nizip Engelliler Derneði Baþkaný Abdurrezzak PAMUK Kursa, Yüksek Lisans, Lisans ve Ortaöðretim Mezunu olan tüm engelli vatandaþlarýn katýlabileceklerini ifade etti. Ýlk etap 160, Ýkinci Etap 120, Üçüncü Etap ise 80 saat sürecek olan Bilgisayar Kursu, toplam 360 saat ve 3 etaptan oluþacak. Kursun 3. etabý evde uygulamalý olarak gerçekleþecek. 2. Etapta yapýlacak sýnav sonunda baþarýlý olan 15 Kursiyere, birer Diz üstü Bilgisayar hediye edileceðini vurgulayan Nizip Engelliler Derneði Baþkaný Abdurrezzak PAMUK , ayrýca Kursa katýlým gösteren kursiyerlerin ücretsiz taþýnacaðýný kaydetti. Günlük 15 TL harçlýk verilecek kurs sonunda, ödül olarak verilecek Bilgisayar haricinde, 10 ay boyunca ücretsiz Ýnternet eriþimi saðlanacak. Ocak ayýnýn ilk haftasý baþlayacak olan “Bilgisayar Kursu” için baþvurular, 15 -25 Aralýk tarihleri arasýnda Nizip Milli Eðitim AR-GE Bürosuna þahsen yapýlacak.
Bu konuda bilgi almak isteyen engelli vatandaþlarýmýzýn gerek Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðüne gerekse derneðimize gelmelerini belirten PAMUK bu projeyi hazýrlayan Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðüne teþekkür etti.