Ýlçe sorunlarýna çözüm yollarý bulmak için Kaymakam beyin gayretleri ve NTO baþkaný Mehmet Özyurt Gn.Sekreterliðinde baþlatýlan çalýþtay toplantýlarýnýn 10.cusu da yapýldý. Toplantý 8 Kasým 2010 Pazartesi günü Saat 15:00 da Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü toplantý salonunda "Eðitimde Kalitenin Arttýrýlmasý" konusunda idi.
Yapýlan çalýþtay toplantýsýnda;
Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet ÖZASLAN tarafýndan "Eðitimde Kalitenin Arttýrýlmasý" konusunda bir sunum yapýlmýþtýr. Yapýlan sunumun ardýndan 9. Çalýþtay da görüþülen Nizip te çevre sorunlarý konusunda Ýlçe Tarým Müdür Ramazan BÝRÝCÝK tarafýndan bir eylem planý sunulmuþtur.
10. Çalýþtay toplantýsý çalýþma raporlarýyla devam etmiþtir.
Sunulan çalýþma raporlarý þunlardýr:
Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü tarafýndan Trafik Çalýþma Raporu
Nizip Ticaret Odasý tarafýndan : Ýþsizlik Çalýþma Raporu
Nizip Halk Eðitim Merkezi tarafýndan : Ýþsizlik Çalýþma Raporu
Nizip Meslek Yüksek Okulu tarafýndan : Üniversite Öðrencilerinin Sorunlarý
Yapýlan Çalýþtayýn sonunda, 11.Çalýþtay Toplantýsýnýn 3 Aralýk 2010 Cuma günü Saat 14:00 da Nizip Ticaret Odasý ev sahipliðinde "Ýlçemizde Engelliler ve Sorunlarý" konusunda yapýlmasýna karar verilmiþtir.
Nizip Çalýþtayý; üyelerinin dýþýndaki sivil toplum kuruluþlarýnýn katkýlarýna da açýk olup, yukarýda belirtilen konularda katký sunmak isteyenlerin sunum yapacaklarý doküman ile birlikte en az iki gün önceden Çalýþtay Genel Sekreterligine baþvurmalarý halinde katkýlarýnýn alýnmasý hususunda fikir birliðine varýlmýþtýr.
Çevre Sorunlarý (2.Dönem)
Yüksek öðrenim eylem planý
**********yla mücadele eylem planý
Trafik eylem planý
Ýþsizlikle mücadele ve istihdam eylem planý