Merhaba arkadaþlar..
Ciddi bir konu üzeriene akýl fýrtýnasý yürütelim istiyorum. Yorumlar geldikçe ben de elimdeki meteryalleri ve araþtýrma kaynaklarýmý sizlerle paylaþacaðým.
Evveliyatla ülkemizde 'Açlýk sýnýrýnda' olan memurlarýmýzýn, nasýl aç bi aç, olduklarý konusunda bizzat kendi aðýzlarýndan yorumlarý okuyacaksýnýz. Ýlk önce bir bilir kiþi ne kadar ücret alýr?!. Ona bakalým..
Adý üstünde 'bilir kiþi' artýk ne demekse?!...
Arkadaþ soruyor: Alýntý:
Ben normalde MEBde rehber öðretmen olarak çalýþýyorum. Fakat ilçede adliyede pedagog olmadýðý için 18 yaþ altýndaki suçlu-sanýklarýn Sosyal Ýnceleme Raporlarýný hazýrlýyorum ve mahkemelerinde bulunuyorum.
Okulum kasabada ve ben okulumu býrakýp ilçedeki mahkemelere giiyorum... Ve aldýðým ücret ancak yol paramý karþýlýyor... 4 mahkeme-Sir için 42 lira aldým 1. dönem![]()
Acaba bunun bi kanunu, standardý yok mudur??? Bi elektrikçi bile ufacýk bi bilirkiþilik yapýyor, ortalýða göz atýyor ve 150-200 lira alýyor........
Lütfen yardýmcý olun((
Ve cevaplar : Alýntý:
size baya bir az yazýyorlarmýþ biz sosyal hizmet uzmanýna dosya baþýna ortalama 80 lira sarf kararý yazýyoruz
Alýntý:
... bence sen dýþarýdan görevlendirme olduðun için dosya baþýna ortalama 100 TL yazýlmalýdýr.
Alýntý:
slm, ücretlerde bi standart var ancak o standarta göre de sizin dediðiniz 4 dosya 170 TL yapar bunun vergisini çýktýktan sonra ortalama 130 TL civarý bi para alýrsýnýz
Alýntý:
bizim ilçedede pisikooloð yok öðretemen çaðýrýyoruz çocuk teslimlerinde ve bilirkiþi ücreti olarak bir dosya baþý 100 tl aþaðý yazmýyoruz
Alýntý:
merhaba..bende bu yaz baþý bilirkiþi raporu hazýrladým ve ücret olarak 250 lira aldým..seninki gerçekten çok az..bunu bildir bence dediðin gibi ancak yol parana yeter.
Veee.. 'Burasý Türkiye Yok öyle' dedirten itiraf :
Alýntý:
Bilirkiþi ücretleri hususunda hiçbir yasal düzenleme sýnýr yoktur. Hakimin taktirine ve taraflarýn yapacaðý itiraz ve/veya beyanlara göre belirlenir. Ama çok düþük olduðunu düþünüyor iseniz gidip Görevlendirmeyi yapan Hakim ve/veya Ýcra Müdürü ile görüþebilirsiniz.
To be continued ..